Eind deze week geeft singer-songwriter Okke Punt een optreden in New York, maar gelukkig houdt deze hardest working man in Dutch showbiz van lekker veel spelen, dus komt hij vanavond vlak voor vertrek ook nog langs in Klup de Nacht.

“In principe was ik niet echt bekend met het festival”, vertelt Okke. “Ik wist wel wat het was: mijn vriendin woont er honderd meter vandaan en we fietsten er vaak langs. Toen ik werd benaderd door Pluk zei zij: dat is dat festival waar we altijd langs fietsen! Ik kende het dus wel, maar niet helemaal.”

Een echte filmliefhebber wil Okke zichzelf niet noemen. “Ik heb twee oudere broers en ik mocht vroeger nooit met hun films meekijken, echt irritant haha. Ik kijk nu wel af en toe films en vind dat wel leuk. Het genre films wat op Pluk de Nacht draait ken ik eigenlijk niet, dus ik laat me verrassen. Ik vind het wel fijn om nieuwe dingen te proberen, wie weet wakkert Pluk wel iets bij me aan.”

Okke was een van de kandidaten in het vierde seizoen van talentenjacht De Beste Singer-Songwriter van Nederland, wat hem meerdere voordelen opleverde. “Veel meer mensen kennen me nu en ik word nu veel meer gevolgd op Facebook en Twitter. Maar het belangrijkste is dat ik nu veel meer shows heb. Lekker veel spelen, dat vind ik echt heel leuk.”

Eind deze week speelt Okke zelfs in New York, op uitnodiging van de band Fiction Plane. “Ik heb met hen twee tours gedaan als extra muzikant. Zij treden op in New York en kennelijk ben ik zo onmisbaar dat ze me willen invliegen voor dat optreden. Ik ben heel erg benieuwd hoe het gaat zijn. Ik ben nog nooit in Amerika geweest en ik ga nu ook maar vier dagen, alleen voor het optreden. Heel bizar. Ik ben ook heel nieuwsgierig naar Amerikaans publiek. Per land verschilt het zo hoe mensen naar concerten gaan en hoe ze reageren.”

Wat voor muziek kan het publiek van Pluk eigenlijk verwachten? “Dat vind ik moeilijk om te omschrijven,” mijmert de singer-songwriter. ”Als ik solo speel, zoals op dit festival, is het toch meer akoestische pop of folk. Mijn inspiratie voor mijn nummers is heel divers. Redelijk veel is autobiografisch. In mijn liedjes verwerk ik wat ik zie en meemaak, wat ik interessant vind en waar ik me aan erger. Soms maak ik ook fictieve verhalen, maar ook die zijn vaak parallel aan wat ik zelf heb gedaan of meegemaakt.”