In de korte film Forever Over zoeken uitgebluste dertigers naar nieuwe uitdagingen. Maar wat is de spannendste uitdaging die de Pluk-bezoekers ooit is aangegaan?

PortrettenPluk

Carrie: “Hardlopen. Ik ga een obstacle run van vijf kilometer doen. Daarvoor moet ik over een muurtje klimmen en door de modder ploegen.”

Kari: “Ik ben nu voor het eerst van mijn leven alleen aan het reizen, dat vind ik al een redelijke uitdaging. Het is mijn eerste keer in Europa, ik kom uit Australië. De grootste uitdaging is dat je niemand de schuld kan geven als je je vlucht mist.”

Tom: “Ik ben een keer in Afrika op zo’n canopy walk geweest. Dat is lopen over een bruggetje tussen de bomen op 60 meter hoogte. Met mijn hoogtevrees was dat best lastig.”

Allard: “In Arnhem komen wonen. Ik heb als eerlijke Rotterdammer al heel wat aanvaringen gehad. Pfff, ik zit middenin die uitdaging.”

Hanne: “Ik heb over drie weken een fototentoonstelling waar ik vijf jaar aan heb gewerkt. Dat was behoorlijk moeilijk om af te ronden. Het heet ‘De wereld van Emmy’ en hangt in huis Marseille in Amsterdam.”

Sylvie: “In Frankrijk gaan parapenten. Het van de berg af rennen met een parapente op mijn rug vond ik behoorlijk spannend.”

Marjolein en Harold: “Wij wonen al twee jaar op een zolder zonder verwarming. Ons huis hebben we gekocht en van binnen vervolgens helemaal gesloopt. We doen alles zelf en hebben een hele goede planning, namelijk geen planning. Het zou alleen wel fijn zijn als het voor deze winter warm is.”

Robin: “Ik zie in alles een uitdaging. Als iets niet lijkt te werken dan ga ik het toch doen. Vaak lukt het ook wel. Op het schoolplein ben ik wel eens uitgedaagd om te streaken. Dat heb ik natuurlijk gewoon gedaan.”

Jason: “Op mezelf gaan wonen, dat vond ik spannend. Je moet ineens vrijwel alles zelf doen. Plannen is soms lastig; dan zit ik een hele nacht te werken om een deadline te halen, terwijl ik de volgende ochtend weer vroeg op school moet zijn.”

Esther: “Ik moet nog zo veel doen. Maar uitdagingen heb ik niet zo veel, daarvoor moet je buiten je comfortzone en die van mij is al best groot.”

Joeri: “Het opzoeken van verloren contacten. Ik had mijn vader heel lang niet gezien en ben naar hem gaan zoeken. Dat was heel positief, we hebben nu af en toe contact. Hij bleek hertrouwd te zijn met een man.”

Foto: Mirjam Verdonk