Worst wijncafé is dit jaar weer op Pluk de Nacht te vinden. Met hun ambachtelijk geproduceerde worsten en andere vleesproducten staan Kees Elfring en zijn team weer klaar om de hongerige Pluk-bezoeker lekkere gerechten en snacks te serveren. “Hoe leuk is het dat mensen uit de buurt bij ons kunnen snacken tijdens Pluk de Nacht?”

Vorig jaar stonden jullie voor het eerst op Pluk de Nacht. Hoe is dat bevallen?
“Ik vind het een erg leuk festival met een goede culturele inhoud. Ook de democratische toegankelijkheid vind ik bijzonder. Het is wel grappig dat je zo naar binnen kunt wandelen en dan een film kan zien.”

Wat is er bij jullie veranderd sinds vorig jaar?
“Vorig jaar was de focus op hoofdgerechten en dat dient ook dit jaar zeker een doel Nu gaan we ook iets meer richting snacks die passen bij ons worst & wijn café. Ik denk dat we dan een breder publiek trekken. Veel mensen komen rond half negen, negen uur naar Pluk en hebben dan hun avondeten al achter de kiezen. Die komen niet voor het eten, maar voor een film en popcorn. Dat laatste hebben we dan weer niet, maar wel andere snacks. Je kunt bij ons bijvoorbeeld hamkroketjes bestellen, of een Cuban Sandwich, een soort ultieme tosti met pulled pork.”

Waarom zijn Worst en Pluk een goede match?
“Mensen die naar arthousefilms kijken zijn mensen die betrokken zijn, en wij hebben denk ik een vergelijkbare diepgang wat betreft eten en drinken, we zijn geëngageerd. Ik denk dat Plukkers gevoel hebben bij biologisch, ambachtelijk en authenticiteit. Daarnaast is het lekker dichtbij, dat is praktisch. Ik zit al vijftien jaar in dit buurtje en ik voel wat voor het Stenen Hoofd. Het is als het ware míjn Stenen Hoofd. Het gaat om lokaliteit, ik vind het leuk als mensen uit de buurt bij mij komen eten. Hoe leuk is het dat mensen uit de buurt ook bij ons kunnen snacken tijdens Pluk de Nacht?”

Is er nog tijd om een film te zien of is het alleen maar keihard knallen?
“Over het algemeen dat laatste. Maar je pikt wel iets op. Tijdens de film zijn we niet in de top van de verkoop, dan valt het stil. Toch gebruiken we die tijd vaak niet om iets van de film te zien, maar om te hergroeperen en alvast wat op te ruimen en schoon te maken.”