Van pannenkoeken tot champignons in bierbeslag: met haar omgebouwde paardentrailer trekt Linzi Lemmens van Bakblik het land door om bezoekers van festivals van lekkere hapjes te voorzien. Dit jaar strijkt Bakblik voor de derde keer neer op Pluk de Nacht. De Daily Pluk sprak Linzi over het aankomende festival.

Dit wordt je derde keer op Pluk de Nacht. Wat is je beste herinnering aan het festival?
“Het is heel grappig om iedere dag opnieuw te zien hoe mensen ruzie maken met hun gehuurde stoeltjes! We staan meestal parallel aan het scherm. Van de films zien we dus niet veel, maar we hebben wel altijd een mooi uitzicht op de bezoekers.”

Wat staat er dit jaar op het menu?
“We hebben wat nieuwe dingen aan het menu toegevoegd. We hebben nu bijvoorbeeld couscous met sinaasappel en champignons in bierbeslag. Maar we hebben natuurlijk ook weer pannenkoeken en brownies. Alle hartige hapjes zijn dit jaar voor het eerst veganistisch, dat is ook heel fijn. Het is voor onszelf prettig om niet overal kaas in te hoeven doen, maar we hebben ook heel veel reacties gekregen dat mensen er blij mee zijn.”

Wat maakt jouw concept zo bijzonder?
“Het ligt er een beetje aan op welk evenement we staan. Op het ene festival zijn we bijzonder omdat we veel vegetarisch serveren, op het andere event is het weer uitzonderlijk dat we niet een specifiek product maar een breed, afwisselend aanbod hebben. En we hebben natuurlijk een hele mooie wagen!”

Waarom zijn Bakblik en Pluk zo’n goede combinatie?
“Ik denk omdat we op dezelfde schaal kunnen werken. Bakblik is niet heel klein, maar zeker ook niet groot, waardoor we het heel persoonlijk kan blijven. Dat zie ik ook terug bij de organisatie van Pluk de Nacht. En ja, ieder jaar was gewoon heel erg goed. Ik vind het ook heel leuk dat het festival een tijdje duurt, dan krijg je een beetje het gevoel dat je er een restaurantje hebt.”

Is er een film in het programma die je graag zou willen zien?
“Daar heb ik nog helemaal niet naar kunnen kijken. Meestal neem ik op de eerste dag het programma door. Voorgaande jaren heb ik niets kunnen zien, dus ik heb gevraagd of we dit jaar een plekje kunnen krijgen met uitzicht op het scherm. Dat is nog even afwachten, maar ik heb er sowieso zin in.”

Foto: Sabrina Gaudio