In de grote strandstoel tref ik Tina en Arco. Ze liggen languit onderuit gezakt met allebei een grote lach op het gezicht. Even peilen of de twee zich vanavond laten onderscheiden als werkpaarden, of toch liever doorgaan voor tortelduif.

Tina en Arco maken het zichzelf terecht gemakkelijk. Het is vrijdagavond: eindelijk weekend. Als de werkweek net van je afglijdt, dan is het geen wonder dat het onderwerp van gesprek vormt. Tina: “Ik probeer net te raden wat voor soort werk hij doet. In de HR, dacht ik, of consultancy ofzo. Dat klopte niet, maar hij zei wel dat het iets vergelijkbaars was, qua saaiheid.”

Oef, saai, dat begint niet goed.

Arco ziet er, de eerlijkheid gebied het te zeggen, uit om door een ringetje te halen: strak gestreken blouse, goed gekapte haren. Desondanks was de goedlachse Tina in haar vrolijke, korte bloemetjesjurk, toch niet heel erg onder de indruk. “Hij is wel een stuk serieuzer dan ik”, lacht ze de volgende ochtend aan de telefoon. “Het is een ontzettend aardige jongen, en we hebben heel hard gelachen. Maar uiteindelijk heb ik wel iemand nodig die iets meer tegengas kan bieden, anders loop ik gewoon over hem heen.”

En, wat deed hij nou voor werk? “Dat ben ik alweer vergeten”, biecht Tina op, “hij heeft iets met belastingrecht en fiscaal recht gestudeerd, ofzo.” Het is overigens niet dat Tina zelf niet van hard werken houdt: “Ik werk voor een start-up en daar houdt het werk eigenlijk nooit op. En een leuke overeenkomst was wel dat hoewel Arco en ik ons werk belangrijk vinden, we allebei minstens zo gehecht zijn aan vrije tijd. Een keer op een blind date, en voor het eerst naar Pluk gaan was dan ook echt een leuke ervaring.”

Arco heeft het ook naar zijn zin gehad, vertelt hij met vrolijk enthousiasme op de zaterdagochtend: “Het was heel gezellig, maar ja, uiteindelijk gaat het om die klik. En die ontbrak.” Zelfs toen ze om precies dezelfde details uit de film smakelijk moesten lachen. Het zal toch niet hebben gelegen aan dat saaie werk? Arco: “Ik werk voor een bedrijf dat trainingen geeft, en dan voornamelijk aan notarissen. Ja, dat klinkt niet zo spannend. Uiteindelijk viel het gelukkig wel mee, hoor, wat ze daar van vond. Ik denk wel dat Tina een veel creatiever persoon is, dan ik.”

Arco, een man die wel uit de voeten kan met fiscale zaken, en cijfers, dus. Toch zijn een paar nummers helaas niet uitgewisseld vanavond.

Foto: Haluk Can Yasan