Geïnspireerd door de intieme gesprekken in het interactieve event The {} And stelt de Daily Pluk confronterende vragen aan festivalgangers. In Superwelt wordt een vrouw langzaam gek van verveling en de sleur in haar uitdagingloze leven. We vroegen Susanne (26) en Valerie (bijna 24) of zij gelukkig zouden kunnen zijn als huismoeder. “We hadden toevallig net een discussie of werk echt nodig is.”

“Ik denk het niet. Ik zou graag iets willen doen”, vertelt Valerie. Ze heeft biomedische wetenschappen gestudeerd en is net begonnen met werken na een tijdje werkloos te zijn geweest. “Ik zat toen veel thuis. Dat leek me eerst heel lekker, maar ik kwam er toch achter dat ik echt iets wil doen. De hele dag thuis zitten en geen doel hebben voelt ook niet fijn. Werk is belangrijk voor je sociale contacten. Ik ben nu net begonnen met mijn nieuwe baan bij een clinical research company en ik vind het heel leuk.”

Susanne is net terug van drie maanden backpacken en momenteel op zoek naar werk, maar huismoeder worden ziet ze niet in haar toekomst. “Ik zoek wel meer de uitdaging voor mezelf, ik wil mezelf graag blijven ontwikkelen. Dat stukje steeds bij blijven leren zou ik missen als ik alleen huismoeder was. Dan val je echt in een sleur denk ik. Ik wil wel kinderen, maar dan zou ik er een balans in zoeken.”

Valerie is het met haar eens. “Ik zou ook langzaam gek worden van alleen huismoeder zijn. Al denk ik wel als je eenmaal kinderen hebt, dat het veel tijd in beslag neemt. Toch zou ik ook willen werken. Het lijkt me heel belangrijk dat je je eigen ding blijft houden, een passie of hobby die helemaal van jezelf is.”

Foto’s: Maartje Meesterberends