Bright Side is in de loop der jaren al in meerdere gedaantes achter de Pluk-draaitafel verschenen: Excuse My Tourettes, Djingle Djangle, en vanavond als Bright Side dus. Niet voor niets staat hij als afsluiter van Pluk de Nacht geboekt, want de vorige keer dat deze Belgische deuntjesexpert draaide gingen de voetjes behoorlijk van de vloer.

Bright Side, een oude bekende op Pluk de Nacht. Hoeveelste keer Pluk wordt dit al?
“Ehm, dat weet ik echt niet meer. Wacht, dankzij Facebook wel! Een fijn geheugensteuntje voor mensen met Alzheimers in spé. Het wordt mijn zesde keer.”

Wat kunnen we van je verwachten vanavond?
“Alles tussen de 80 en 160 beats per minuut, gecomprimeerd in een turboset van dik een uur. Jéé!”

Welke genres?
“Het genre heet: fuck genres. Maar als je er toch richting aan wil geven zal het toch meestal over elektronische muziek gaan. Eclectronisch. Ja! Dat is het. We hebben hier maar net een genre uitgevonden, Kelly. Schrijf dat maar op.”

Staat genoteerd! Wanneer ben je eigenlijk begonnen met DJ-en?
“Op mijn 16.3e jaar, toen een vriend van mij zijn eerste crappy platenspelers kocht van JB systems. Ja, een beetje negatieve product placement mag ook wel eens een keer.”

Wat draai je nu zelf zoal?
“Ik volg ongeveer duizend artiesten op Soundcloud en dagelijks filter ik de shit van de parels. Heel arbeidsintensief allemaal. Dus ik luister vooral naar nieuwe dingen, maar wat ik altijd op Pluk speel is meer een mix tussen klassiekers en mash-ups.”

Wat is je favoriete track op dit moment?
“Awel, dat vind ik een moeilijke vraag. Ik ben nu heel erg fan van Jamie XX en Caribou. Maar ik ga voor eentje die ik heel waarschijnlijk vanavond zal opleggen: Sometimes I Feel so Deserted van The Chemical Brothers.”

Oké, laatste vraag, in het thema van de film Hin und Weg die vanavond draait. Stel, je hebt nog maar twee weken te leven hebt en je gaat met vrienden op reis, wat zou je nog een laatste keer willen doen?
“Wingsuiting in de Grand Canyon. Het zou dan niet zo geven als ik er niet goed in ben.”