Precies op het moment dat Martijn (29) en Jessica (30) elkaar ontmoeten voor de eerste blind date in Utrecht, barst de regen los en verhuizen alle bezoekers naar binnen in de loods. Omdat er geen plek meer is voor de vertrouwde blind-date-strandstoel, wordt een mooi plekje op twee leren fauteuils geïmproviseerd, vlak voor het scherm waar zo de documentaire The Wolfpack op te zien is.

“Eigenlijk best knus zo binnen met die regen”, vindt Martijn. “Wat een mooie locatie, ik ben aangenaam verrast door het gebouw.” Het is zijn allereerste blind date, op advies van een vriend. Ook Jessica kwam op het idee via een vriendin. Omdat ze tijdens de Amsterdamse editie op vakantie was, is ze nu speciaal voor deze date uit Amsterdam naar Utrecht gereisd. Martijn komt wel uit Utrecht, “of nou ja, Leidsche Rijn.” Hij biedt Jessica direct een drankje aan.

Ze houden beiden van films, maar niet echt van documentaires. Martijn: “Ik vond de omschrijving heel vaag. Maar ik zag in de trailer iets met Reservoir Dogs, en dat leek me wel wat.” Jessica is benieuwd op basis waarvan ze gematcht zijn. “Ik hoefde heel weinig te vertellen over mezelf, maar misschien scant de organisatie onze Facebook-profielen wel.” De eerste indruk is in ieder geval positief.

In de pauze blijken Jessica en Martijn een raakvlak te hebben gevonden in reizen. Martijn is op veel plekken geweest waar Jessica graag heen wil, en Jessica is al drie keer in Zuid-Amerika geweest, wat Martijn hoog op zijn lijstje heeft staan. Omdat de twee nog niet veel met elkaar hebben kunnen praten, laat ik ze de rest van de film met rust.

De volgende ochtend bel ik Martijn als eerste. “Het was een leuke avond. We vonden de tweede helft van de documentaire wat minder, maar hebben na afloop nog een biertje gedronken bij Klup de Nacht en ik heb haar naar het station gebracht. Binnenkort spreken we in Amsterdam af.”

Ook Jessica heeft een gezellige avond gehad. “Al vind ik een film niet zo geschikt voor een eerste of tweede date, we konden nauwelijks praten. Bovendien was het wat ongemakkelijk, omdat er wel heel erg de nadruk op de date lag door het interview en de fotograaf die met licht bijgeschenen moest worden door andere bezoekers. We hebben dus vooral wat basisinfo uitgewisseld, en telefoonnummers. Maar de volgende date is niet bij een film.”