Zwetende lijven, tropische beats en dansbare funk ontbreken sowieso nooit als TheOrchestraMan achter de draaitafels staat. Tom Schoonen kreeg de Klup de Nacht tent in 2013 ook al tot de nok toe vol met zijn funky hitfeestje, en gaat dat vanavond proberen te overtreffen. “Ik draaide toen op donderdag en het was heel druk. Iedereen stond keihard te dansen, ik zelf ook!”

Dat hij dit jaar ook weer iedereen uit de strandstoel hup de dansvloer op krijgt, daar twijfelen we niet aan. Hij begon vijf jaar geleden met draaien, toen hij bij Studio/K werkte. Ook zijn bijzondere DJ-naam komt daar vandaan. “Mijn collega’s van Studio/K zeiden destijds dat ik ook een DJ-naam nodig had, zodat mensen me op konden zoeken. We hadden het een tijdje over en toen kwamen we op TheOrchestraMan, verkort is dat Tom en het past goed bij me, omdat ik veel funk en soul draai, veel instrumentele tracks. Een DJ is eigenlijk een soort eenmansorkest, haha.”

Muziek is voor Tom een passie, maar draaien is meer een hobby dan een beoogde carrière. “Ik heb de illusie wel laten varen dat ik hier mijn werk van ga maken. Ik heb de afgelopen jaren wel veel gedraaid, maar ik doe het omdat ik zelf muziek heel leuk vind en mensen wil laten dansen. Ik vind het heerlijk om plaatjes te draaien en muziek uit te zoeken. Ik heb ook een flinke vinylverzameling. Ik struin graag tweedehands platenzaken of om hele toffe, onverwachte platen te vinden. Mijn beste aankoop? Niet tweedehands, maar laatst heb ik een hele toffe liveopname van Soil & Pimp Sessions in de North Sea Jazz Club gekocht.”

Wat kunnen we verwachten van TheOrchestraMan vanavond? “Heel veel zomerse funk tracks, maar ook oudere plaatjes uit de jaren zeventig en tachtig, zoals Michael Jackson. In Engeland is een vrij nieuwe stroming genaamd Ghetto Funk ontstaan. Dat is een groepje producers die hele vette remixes maakt van hitjes met extra bas en extra dansbaarheid dat stilstaan onmogelijk maakt. Ik sta sowieso zelf ook te dansen achter de draaitafels!”

Alvast inluisteren? Check deze dansavond van TheOrchestraMan!