Worst en Bakblik doen goede zaken op Pluk de Nacht: er staan lange rijen en de geur van gerookte worst en heerlijke pannenkoeken doordringen het Stenen Hoofd. Het culinaire aanbod is misschien wel net zo belangrijk als de films, maar voor het beoordelen van de gerechten worden geen enquêtes uitgedeeld. Daarom gaat Daily Pluk op onderzoek uit en vraagt willekeurige bezoekers hun net bestelde hapje bij Worst een cijfer te geven.

Inge en Hein zitten op het terras bij Worst. “Het broodje braadworst met zuurkool is erg lekker!”, roept Inge meteen. Over de borrelplank zijn ze iets minder tevreden. “Ik had verwacht meer dingen van het menu te krijgen,” klaagt Inge. “Maar dat was misschien onze aanname”, voegt Henk toe. “Het is gewoon niet helemaal mijn smaak. Ik had er net iets meer van verwacht.”
Broodje braadworst: 4,5 sterren
Borrelplank: 2,5 sterren

Ik zie Jorrit (23) en Wessel (17) over het terrein snellen met meer lekkers van Worst. De twee broers zijn met hun familie speciaal naar Pluk gekomen vanavond. Ik vraag ze meteen wat ze ervan het eten vinden. “Het brood met olie is erg lekker”, zegt Jorrit. Ik las het eerst verkeerd, ik dacht dat er aioli stond, maar dat was dus gewoon olie. Alsnog wel erg lekker!” Ze hebben de Cuban sandwich besteld en ook het broodje braadworst. Ik kom er amper tussen, maar de jongens weten er toch nog een cijfer uit te persen:
Broodje braadworst: 3,5 sterren
Cuban sandwich: 4,5 sterren

Naast ze zit Arjan (42), een trouw Pluk-bezoeker, die weemoedig terugdenkt aan de tijd dat er nog pizza te bestellen was tijdens Pluk op het Stenen Hoofd. Hij heeft het nu te stellen met een Cuban sandwich en het borrelplankje. Ik heb inmiddels vernomen dat de plank wel 25 euro kost, en vraag hem of het het geld waard is. “Ja duidelijk wel, anders had ik het niet gekocht. Maar dat komt meer omdat ik er Pluk mee wil steunen. Het eten zelf, qua smaak, valt een beetje tegen. De Cuban sandwich daarentegen is wel erg lekker!” Fijn Arjen, geniet ze op Pluk, en ik zal eens vragen waar de pizza stand is gebleven.
Cuban sandwich: 4 sterren
Borrelplankje: 2,5 sterren 

Foto: Ka Wing Falkena