In een grote, gemakkelijke strandstoel zit het zojuist aan elkaar gekoppelde duo er al gemakkelijk bij tijdens hun blind date. Met een biertje in de hand kletsen ze over het onderwerp dat hen direct bindt: films. “Altijd een goed onderwerp”, grappen ze.

Even voorstellen is echter ook wel even handig: “Ik ben Yoram, dertig jaar en kom uit Utrecht.” Naast hem zit brunette Mara: “29 jaar, ook uit Utrecht.” Hij werkt voor een Amerikaanse muziekwebsite, heeft filmwetenschappen gestudeerd en is uiteraard dol op film kijken. “En goed om erbij te vermelden: ik kan ook films kijken zonder kritiek te hebben.” Dat film een hobby is, geldt ook voor Mara, die werkt bij een sociaal team van de gemeente en psychologie heeft gestudeerd.

Het duo vermoedt dat ze aan elkaar gekoppeld zijn op basis van hun filmsmaak. “Ik hou van enigszins eigenzinnige slash naargeestige films”, zegt Yoram. “Ik heb aangegeven dat ik het liefst naar absurde films kijk”, zegt Mara. “Daar kunnen we dus best eens op gematcht zijn.”

Voor Yoram is de date in het grote exemplaar strandstoel nu al een dream come true: “Vorig jaar was ik voor het eerst op Pluk de Nacht. Ik liep toen langs die enorme stoel en dacht: wow, dat is wel echt de beste plek. Ik wist niet dat dit dé date-stoel was en dat wij hier kwamen te zitten, maar dit is wel echt ideaal. We kunnen de film heel goed zien.”

Hoewel het koppel elkaar nog helemaal niet kent, denken ze beiden elkaar al ergens anders tegen het lijf gelopen te zijn. “Ik denk dat ik je gezicht ergens van herken”, zegt Yoram peinzend. Mara knikt, zij heeft dat ook. “Misschien hebben we elkaar eens gezien in het uitgaansleven?” Ze kunnen er de vinger niet op leggen en nemen schouderophalend een slok van hun biertje. Als de lichten uitgaan en de film start zakken ze iets onderuit in de comfortabele stoel. Wie weet komen ze er vanavond nog achter, als ze elkaar beter leren kennen…

Foto: Jasper Bronkhorst