Ook dit jaar helpt Pluk de liefde weer een handje door elke dag twee liefdeszoekers te koppelen in een geheel verzorgde blind date. Puck en Bas beten gisteren het spits af. Bloeit er hier een liefde op?

Elk jaar weer is het één van de eerste vragen onder medewerkers en vrijwilligers als de opbouw voor een nieuwe editie Pluk begint: zijn er al Plukbaby’s? Hebben al die koppelpogingen al een openluchtbioscoopkind voortgebracht?

Woensdag keken Puck en Bas naar de spannende Duitse film Victoria. De prijs voor Beste Opening heeft Bas alvast binnen: vlak nadat Puck vertelde hier simpelweg op advies van een vriendin te zijn beland (“Ik dacht: doe eens gek.”) en het toch wel spannend te vinden (“Ik heb dit nog nooit gedaan.”) komt hij aanlopen, knuffelt haar en vertelt dat hij wel van spontane acties houdt. “Voor hetzelfde geld ontmoet je de liefde van je leven. Of je houdt er niks aan over, dat kan ook. Zo sta ik erin.” Hij glimlacht zelfverzekerd naar Puck. “Ik ook”, bevestigt zij de goede vermoedens van de Pluk de Nacht-koppelcentrale.

Maar hoe is het vervolgens afgelopen? De volgende dag maar eens bellen met Puck. “Ik vond het leuk om te doen, maar ik kwam er wel na tien minuten al achter: dit is niet mijn type. Even dacht ik wel: wanneer gaat de film beginnen? Hij praatte heel veel, en ik ga dan op hold, ik word heel rustig. We hadden wel goede en diepgaande gesprekken. We hebben het Ja-Nee-spel gespeeld, elkaar veel vragen gesteld. Dan wordt het best confronterend, dus ik heb me niet verveeld.

De twee werden zelfs nog even ondervraagd door een aanwezige cameraploeg van AT5. “Al na een half uur!”, gruwelt Puck “Vroegen ze of het wat werd. Ik dacht toen al: ‘Nee’, maar dat ga je niet zo op camera zeggen, dus hebben we er omheen gepraat. Het concept is ook superleuk, het is een mooie plek en als je aan een leuk persoon wordt gekoppeld kan er zomaar iets goeds uit komen. Na de film hebben we elkaar een knuffel gegeven en zijn we ieder naar huis gegaan. We hebben nog wel nummers uitgewisseld, maar ik zei hem al dat we heel verschillend zijn. Dat vond hij gelukkig ook.”

En Bas? Bas nam zijn telefoon niet op. Heeft hij wel goed kunnen slapen na Victoria? Misschien heeft hij net zo’n wilde nacht vol overvallen gehad als in de Duitse film? Of heeft bij het fietsenrek of in de bus een andere Plukker ontmoet waardoor de gedroomde Plukbaby dan toch eindelijk waarheid zal worden? You never know…

Foto: Pieter Slöetjes