De laatste blind date in Arnhem was niet zo blind. Als twee potentiële geliefden de kans op nieuw geluk aan zich voorbij laten gaan, zijn Max en Lieke niet te beroerd om in de strandstoel plaats te nemen. Ze zijn al drie jaar samen en dus wel weer toe aan een knusse date.

De dekentjesbalie en het stoelophaalpunt zijn van de hand van Max, hij is een van de drijvende vrijwilligerskrachten achter Pluk de Nacht in Arnhem. Toen hij na zijn havo-examen een tussenjaar had creëerde hij samen met anderen de Pluk-familie waar hij eens per jaar het festival mee organiseert. Max sleept Lieke ieder jaar een avond mee naar Pluk de Nacht. Altijd op de laatste avond, wanneer hij zelf ook rustig de film kan bekijken. Maar als de plicht roept, dan springt hij toch bij, zelfs als hij in een romantische strandstoel zit.

Opbouwen doet Max graag: “Ik heb dit jaar het scherm opgehangen. De achterwand is een oude loods waarin normaal gesproken technofeesten worden gegeven. Voordat wij hier kwamen was het ook een tijdelijke opvangplek van giraffen; de dierentuin had even geen plaats voor de dieren. Wij kwamen vlak daarna en kregen als erfenis een enorme hoeveelheid vliegen die hier rond hingen.”

Lieke en Max zijn beiden 19 jaar, zij studeert verpleegkunde in Doetinchem terwijl hij op en neer reist naar Amsterdam voor zijn jeans-opleiding. Max heeft Lieke veroverd met zijn humor die volgens haar “flauw maar wel slim” is. Woordgrapjes zijn favoriet. Max: “Daar kick ik echt op: als er een goed lukt, dan heb ik echt een momentje van geluk.” Max vindt ook Lieke bijzonder grappig, ze kunnen samen heel goed melig zijn. Vanavond gaan ze na de film wel naar Klup de Nacht maar wild op de dansvloer zullen we ze niet zien. Lieke: “We dansen heel raar samen, en houden dat graag achter de voordeur. Dat is niet echt sociaal acceptabel.”

Ook dit stel bellen we natuurlijk even de volgende ochtend. Hoe was de date? Lieke: “Het voelde wel wat specialer om in zo’n stoel te zitten samen, je kan lekker tegen elkaar aan liggen. Je zag mensen af en toe gluren om te volgen hoe onze ‘date’ verliep. Toen Max even moest inspringen bij de stoeltjes en ik een tijdje alleen in de grote strandstoel zat, kreeg ik veel medelijdende blikken.”

Max: “Ik ben alweer aan het afbouwen op het Pluk-terrein, dus ik moest er op tijd uit. Maar gisteren was super. Ik moet die stoel volgend jaar weer regelen hoor, het was heel erg gezellig. Je kunt lekker met elkaar kletsen zonder dat andere mensen er last van hebben. Je hebt veel meer privacy en in het donker niet door of er mensen naar je kijken. Ik kon Lieke inpakken in een dekentje, dat doe ik thuis ook vaak. Als zij helemaal lekker ligt dan ben ik echt blij. Dat is bijna even fijn als een goede woordgrap.”

Foto: Mirjam Verdonk