Pluk opent woensdag 5 augustus met de exclusieve voorpremière van Victoria. Een bijzonder cinematografisch spektakel – getoond in één take – dat een groot publiek verdient.

Woensdag 5 augustus trapt Pluk af met de Duitse film Victoria van Sebastian Schipper. De bekroonde film is de aftrap van deze twaalfde editie. Victoria ging in februari in wereldpremière tijdens het Berlijn International Film Festival, waar de film de Zilveren Beer voor ‘Outstanding Artistic Achievement’ won. De hoofdrollen zijn voor Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski, Burak Yigit en Max Mauff. De soundtrack is afkomstig van de in Berlijn woonachtige componist en pianist Nils Frahm.

Over Victoria
Victoria_poster_DEFDe Spaanse Victoria ontmoet vier jongens buiten een club in Berlijn. In eerste instantie is het niets meer dan een willekeurige ontmoeting, maar al snel blijkt dat Sonne en zijn vrienden zwaar in de problemen zitten. Victoria gaat nietsvermoedend mee in hun avontuur, dat al snel in een nachtmerrie verandert. Terwijl de zon opkomt moet Victoria na een lange nacht een onwerkelijke beslissing nemen: wordt het alles of niets? Een adrenaline pompende race tegen de klok door de straten van het bruisende Berlijn.

Victoria is vanaf 27 augustus te zien in de bioscoop.