Max Janssen (18) en Rik Schippers (33) zijn vrijwilligers op Pluk en hebben samen de tribune van Pluk de Nacht Arnhem gebouwd. Daily Pluk voert een onderonsje met het tweetal.

Het duo stelt zichzelf kort voor. Max omschrijft zichzelf als ‘je ideale schoonzoon’. Hij studeert in Amsterdam en is net voor de start van Pluk de Nacht begonnen aan de Denim School. Rik noemt zichzelf irritant, zorgzaam en eigenwijs. Maar eigenlijk vindt hij vooral zijn grote teen irritant, want daar is tijdens de opbouw een betonblok op gevallen.

Max is vorig jaar via Facebook op een advertentie van Pluk de Nacht gestuit. “Ik vind Pluk nog steeds zo leuk omdat ik er vorig jaar vrienden gemaakt heb en er echt superleuke mensen heb ontmoet.” Rik is 3 jaar geleden bij het Stenen Hoofd (de locatie van Pluk in Amsterdam) aan komen waaien en niet meer weggegaan. Hij vond het leuk om na 4 jaar als bezoeker geweest te zijn, iets terug te doen voor het festival.

“Het is een verademing om met allemaal filmliefhebbers en mensen die vrij van geest zijn te werken”, vindt hij. Vooral de opbouw vindt hij een superperiode. Hij weet hoe hij gereedschap kan gebruiken en kan dit ook aan anderen uitleggen. “Al dat hout, de ruimte en het gereedschap, het is hier gewoon een speelplaats voor volwassen jongens en meisjes.”

Rik werkt meestal alleen aan projecten op Pluk zoals de balies voor de stoeltjes en de dekentjes. Toch bouwde hij de tribune samen met Max. Ze kenden elkaar slechts een paar dagen, maar werkten samen alsof ze nooit anders gedaan hadden. Nu Pluk de Nacht voorbij is, is er veel gesloopt, maar tot grote vreugde van het tweetal, is de tribune nog in tact. “Ik ben na dit fysiek en mentaal zware project – waarbij alle creatieve registers opengetrokken zijn – trots dit duurzame product te hebben kunnen produceren”, roept Max. En wat Rik betreft komt er volgend jaar een 3 keer zo grote en mooie tribune bij!