De laatste avond van Pluk 2014 maakten we in de blind datestoel plaats voor een wel heel bijzonder koppel: Margreeth (30) en Stephan (28). Ze leerden elkaar vorig jaar kennen op Pluk de Nacht en verwachten in februari hun eerste kindje.

Margreeth werkte als vrijwilliger bij de eerste editie van Pluk Arnhem. Op de bewuste avond vroeg ze iedereen om de strandstoelen dicht tegen elkaar aan te zetten zodat er meer stoeltjes bij konden. Ze sprak ook Stephan aan en raakte met hem aan de praat over oude auto’s. Margreeth had (met haar opleiding aan de Kunstacademie, richting Fine Art) voor de aankleding van het terrein in een loods met oude auto’s mogen kijken. Ze had er één naar buiten mogen halen die vorig jaar tijdens Pluk volop in de spotlights kwam te staan. Stephan restaureerde toen nog historische raceauto’s. Er ontstond een leuk gesprek tussen de twee waarbij ze elkaar foto’s lieten zien.

Stephan had als bezoeker genoten van Pluk de Nacht. “Ik had voor mijn gevoel zoveel gekregen, dat ik graag iets wilde terugdoen. Daarom meldde ik me op de valreep, de laatste dag van het festival, aan als vrijwilliger. Ik werd met open armen ontvangen”, vertelt hij.

Ze verwachten, precies een jaar later, een kindje. Margreeth concludeert dat nu zij een kind krijgen, dat ook iets met het Pluk de Nacht vrijwilligersteam doet. “Meer familie en een nog betere klik met z’n allen.”

Om elkaar snel beter te leren kennen, reisden ze drie weken liftend door Scandinavië. Margreeth heeft al veel gereisd en gelift, voor Stephan was het nieuw. “In drie weken tijd hebben we met behulp van 41 lifts 3400 kilometer afgelegd”, vertellen ze.

Margreeth is een ondernemend en onderzoekend type. “Iedere dag is zo waardevol, dat het belangrijk is hoe je het leven invult. Wat doet er écht toe? Dit samen onderzoeken was nog best zwaar, omdat ze allebei al een sterke visie op het leven gevormd hadden. “Maar”, vertelt ze, “ook waardevol, omdat we open stonden voor de visie van de ander.” Tsja, zo kan het lopen. Zouden er meer liefdes zijn ontstaan op Pluk? Wij zijn heel benieuwd…

PS: Stephan zoekt met de gezinsuitbreiding in het verschiet een fulltime baan (als werktuigbouwkundige). Mocht je nog een tip hebben, mail: redactie@plukdenacht.nl