In 20,000 Days on Earth volgen we een dag in het leven van Nick Cave. Als muzikant verzorgt hij in die film natuurlijk overtuigend zijn eigen soundtrack, maar wat zijn de nummers die belangrijk zijn in het bestaan van de Pluk-bezoekers?

Elke dag vragen we een willekeurige Plukker op het terrein naar drie nummers die de soundtrack van zijn of haar leven vormen.

Hij moet even denken of hij wel wil meewerken aan de Soundtrack of my life, maar als we Olivier Hamon (38) twintig minuutjes later weer opzoeken op de tribune doet hij dat niet alleen, hij heeft zelfs zijn soundtrack al paraat!

1. Nirvana – Come As You Are
“Mijn favoriete track op Nevermind, het eerste album dat ik ooit kocht. Je kunt wel zeggen dat ik er erg onder de indruk was. Voor Nevermind luisterde ik alleen maar naar mainstream Franse muziek, met Nirvana ging er dus een wereld voor me open. Ik was een jaar of vijftien en las een artikel over de band in een muziektijdschrift, daardoor werd ik zo nieuwsgierig dat ik gelijk naar een muziekwinkel ben gegaan om het album te kopen. Het staat nog steeds wel eens op. Nee, ik ben nooit naar een concert geweest, daar heb ik nu wel spijt van.”

2. Beastie Boys – Sabotage
“Ik was een groot Beastie Boys fan. Mijn vrienden vonden het ook wel leuk, maar ik was echt fan. De muziek van de Beastie Boys heeft een geweldige energie. Ik heb hun albums werkelijk waar grijs gedraaid. Sabotage vind ik het beste nummer van de band.”

3. Herman Dune – My Home Is Nowhere Without You
“Dit liedje gaat erover dat je je overal ter wereld thuis kunt voelen zolang je bent met degene van wie je houdt. Mijn vrouw en ik ontdekten de band Herman Dune per toeval toen we een korte film op televisie keken. We vonden de muziek in de film zo mooi dat we in de credits opzochten wie verantwoordelijk was voor de soundtrack. Het was Herman Dune. Toen we de band op internet opzochten bleek dat we net hun concert in Amsterdam hadden gemist. Toen zijn we maar een weekendje naar Brussel gegaan om daar een concert bij te wonen.”