In 20,000 Days on Earth volgen we een dag in het leven van Nick Cave. Als muzikant verzorgt hij in die film natuurlijk overtuigend zijn eigen soundtrack, maar wat zijn de nummers die belangrijk zijn in het bestaan van de Pluk-bezoekers?

Weet je nog dat Amsterdam was ondergestickered met Thirty Seconds to Mars? Dat was de dag dat de vriendschap tussen Charley en Patti is geboren. Ze kennen elkaar via de promodag van die band bijna-precies vier jaar geleden. Niet verrassend dus dat de drie liedjes die ze kozen voor de soundtrack of your life van Thirty Seconds to Mars zijn…

The Kill
“Dit liedje gaat over zijn wie je werkelijk bent. Ze zingen ook ‘This is who i really am inside’. We hebben allebei de drang om niet te conformeren. Dat is ook wat ons bindt en dat laten we ons ook niet afpakken, daar zijn we heel stellig in.”

Modern Myth
“Deze móét je echt eens luisteren hoor! Zo mooi… Als we naar een concert gaan en ze spelen dit liedje, dan zoeken we elkaar altijd op en knuffelen we elkaar helemaal fijn. We hebben veel meegemaakt en dan merk je echt dat liedjes als deze helpen bij je verdriet.. De tekst raakt ons heel diep. Want weet je, Thirty Seconds to Mars is voor ons eigenlijk een levensstijl, ze zijn heel inspirerend en hebben ons echt een andere kijk op de wereld gegeven.”

Alibi
“Ondanks dat we allebei zo veel hebben meegemaakt zijn we toch niet bij de pakken neer gaan zitten. Ze zingen in dit liedje: ‘I fell apart and I got back up again’. Zo voelen we het ook allebei heel sterk. We zijn nog steeds ons vrolijke zelf.”

Inspirerende woorden! Bedankt dames.