Naast de vega en worst is er nog een derde cateraar aanwezig op het Pluk-terrein dit jaar, want ook Buskruid keert terug. Je weet wel, van die couscous-salade waar vorig jaar menig smaakpappil zo blij van werd. De Daily Pluk ging kijken of het hoogstandje dit jaar weer op het menu staat.

“Ja! De couscous-salade is er weer bij, evenals een ander gerecht dat heel populair is: wortel-kokossoep met gember en zoete aardappel. Verder is er een Marokkaanse harirasoep, en een groene bulgursalade met venkel, courgette, doperwtjes en tzatziki. We gaan een beetje afwisselen, afhankelijk van het weer.”

Alleen maar vegetarisch? “Nee, ik ga op Pluk ook broodjes serveren, waar wel vlees op zit. Uit praktische overwegingen hebben mijn gerechten gewoon vaak geen vlees, het is goed genoeg om met groenten te werken. Ik vind het gewoon heel erg leuk om mensen te laten proeven hoe lekker het is zonder vlees.”

Soepen, salades en broodjes met vlees – dat lijkt wel te leiden tot wat keuzestress voor de hongerige Plukkers. Gelukkig tipt Jessica voor ons de absolute must-eat: “Een echte aanrader is de couscous-salade met rode bietjes, munt en mierikswortelroom. Deze bijzondere combinatie kom je nergens anders tegen en hij doet het heel erg goed.” Hoe kom je op zo’n gerecht? “Gewoon experimenteren, op een gegeven moment heb je iets dat slaagt. Dat hou ik er dan ook wel in. Ik vind bietjes sowieso een super product om mee te werken, en als het dan visueel ook nog zo leuk wordt, dan trek je mensen echt aan met je gerecht.”

De aantrekkingskracht geldt van beide kanten. Jessica staat op veel festivals, maar heeft een speciaal plekje in haar hart voor Pluk. “Ik vind steeds meer waar ik tussenpas en dat geldt zeker voor Pluk de Nacht, met het Amsterdamse publiek en de gezelligheid. Dit is een doelgroep die heel erg past bij wat ik wil uitstralen.”

De liefde hoeft trouwens niet voorbij te zijn na het verorberen van een Buskruid-gerecht. Als je iets hebt geproefd wat je erg lekker vond, ben je altijd welkom om Jessica te mailen voor het recept (jessica@buskruid.com). Ook staan veel recepten inmiddels op de Buskruid website.