In fijne biosstoelen met überhippe koptelefoons zak je weg in andere werelden met onder andere Musicotherapie en Belly. In Arnhem staat ‘ie’ er ook: de Samsung Tab Sinema. Hier bekijk je de allerleukste korte filmpjes. Wij plukken iedere dag iemand uit het publiek om zich even terug te trekken met een korte film en vragen vervolgens een reactie in flarden, halfzinnen of steekworden. Short ja! Vandaag de allerlaatste aflevering.

Lachend komen moeder en zoon aangefietst. Ze zijn in de stad geweest en Sanne Meijer (41) wil haar zoon Oscar Chantrel (15) graag laten zien waar ze eerder deze week films gekeken heeft. Omdat het nog vroeg is, wordt er nog geen film gedraaid, maar is het al wel mogelijk om in de Samsung Tab Sinema korte films te bekijken. Ze worden gestrikt voor dit interview.

Sanne komt net uit de kappersstoel en zit nu ineens in een bioscoopstoel. Ze kiest voor Belly. Haar reactie na afloop is:
“Zag er mooi uit!”
“Heel toevallig ging het over Oscar!”
“Ik vind die animaties erg leuk om te kijken. Vooral omdat mijn dochter bezig is om zo’n film te maken.”
“Het is niet helemaal onnavolgbaar, maar wel vervreemdend: iemand die zijn eigen arm aftrekt…”

Oscar kiest voor Musicotherapie. Zijn reactie na afloop is:
“Grappig bedacht.“
“Je moet wel een beetje gek zijn om die film te kunnen bedenken. Maar wel leuk!”
“Iemand gaat op zijn eigen darm gitaarspelen!”
“Iemand met epilepsie moet dit filmpje niet bekijken, want die overleeft het niet!”