In samenwerking met Samsung is er dit jaar een oase van rust gecreëerd op het Pluk-terrein. De Samsung Tab Sinema is een plekje waar je onderuitgezakt in een bioscoopstoel op een privé-scherm het beste uit de Shorts-collectie van de afgelopen jaren kan bekijken. Wij plukken iedere dag iemand uit het publiek om zich even terug te trekken met een korte film en vragen vervolgens een reactie in flarden, halfzinnen of steekworden. Short ja!

Related movies

Gisteren keken de twee vrienden Thomas (20) en Hans (25) naar de short I Love Sarah Jane. Hoewel de titel je misschien een romantische comedy doet vermoeden, hebben we hier te maken met een zombiefilm. Beide heren vertellen dat ze niet per se fan zijn van dit filmgenre, maar wel houden van de spannende sfeer die het met zich meebrengt.

Thomas vond het goed gefilmd, maar een slecht script. “Het verhaal was te onwerkelijk en er werd overbodig veel gescholden. Het was ‘fuck dit en fuck dat’. Al met al een slap verhaal in een mooi jasje.”

De samenvatting van Hans zou niet misklinken als de beginzin van een bioscooptrailer: “Trailertrash gezinsgeschiedenis in een modern jasje. Er is daar iets gebeurd, maar we weten nog niet wat.”