Er zijn dichters onder ons! Tijdens Pluk de Nacht bezoeken ze regelmatig het festival en verwerken hun indrukken tot een gedicht. Joost Baars kwam kijken naar Kumiko, the Treasure Hunter en was danig onder de indruk.

Related movies

toe maar, konijntje

alle rollen die deze gekooide wereld
ooit voor jou in petto had

zijn minder dan wat
er in je verborgen zit. voorbij

de aangelegde paden in het park
waar ik je achterlaat

gaapt ruimte die geen mens
kan overschouwen,

dus laat ze je niet houden
voor een huisdier,

neem mijn bami en gedenk me,
als ik uit dit lichaam

teruggetreden en ontdaan
van al ons dode narratief

mijn heilige thesaurus
heb gevonden. misschien

is in die taal na alle taal
gelegenheid elkaar te zien.

 

Joost Baars (1975) is dichter, essayist en boekverkoper. Hij publiceerde gedichten en vertalingen in de literaire tijdschriften Liter, Tirade en Terras, en in het chapbook Iemand anders, deel 1 van zijn gecrowdfunde chapbookreeks Halverwege Chapbooks. Hij werkt voor het Amsterdamse literatuurfestival Read My World en richtte de poëziepodcast VersSpreken op. Voor hard//hoofd schrijft hij momenteel een columnreeks over zijn werk als boekverkoper.