Lotte (21, studente psychologie) komt uit Amsterdam en Stijn (24, student structural engineering) uit Delft. Is hij speciaal voor deze date helemaal naar Amsterdam gekomen? “Nee, ik was er al, maar ben wel speciaal in Amsterdam gebleven.” Smooth talker, die Stijn.

We vegen de laatste regendruppels snel van de blind-date stoel in de hoop dat er een klein liefdesvuurtje zal oplaaien tussen deze twee filmliefhebbende studenten.

Iets als chemie is niet te meten, maar de twee redacteuren en het handjevol vrijwilligers dat zich om de blind daters ontfermen zien het al gelijk. “Ja, dit zit meteen al goed”, klinkt het instemmend als we naar de twee uitverkorenen bij de bar kijken. Nu al onafscheidelijk? Het ziet er gezellig uit op de stoel en de twee zijn samen onder een dekentje gekropen. Na afloop wagen ze nog een dansje bij Klup de Nacht, en dat is het laatste wat we van ze gezien hebben.

Lotte kregen we helaas niet te pakken, maar de volgende ochtend spreken we wel Stijn. “Het was erg gezellig, ik heb een erg leuke avond gehad. Leuke meid, gezellig gekletst, ze zag er goed uit.” Dat is zeker belangrijk, maar niet alles. Of ze nog iets in gemeen hadden? “Ja, we vonden het allebei erg leuk om naar de film te gaan. En we studeren allebei.” Klup de Nacht bleek niet helemaal de juiste setting voor het vervolg van de date, maar er zijn wel telefoonnummers uitgewisseld. Goed genoeg voor ons, want wij van Pluk zagen Stijn en Lotte in onze verbeelding al innig omhelzend richting de glorende horizon lopen. En er is nog een hele week Pluk, dus we zien ze graag terug voor de tweede akte.