Wat doe je tijdens een Blind Date? Vaak pak je een filmpje, maar als die film een documentaire is over punkrocker-met-liefdesliedjes Nick Cave, kan de vonk dan overspringen?

Het is altijd spannend, zo vlak voordat de twee verschijnen die op een blind date gaan. Steeds meer ogen kijken even naar de tweepersoonsstrandstoel. Is hij nog leeg? Zit er al een iemand, en zo ja, wanneer komt de tweede?

Rond half negen zitten Henri en Sophie in de stoel, te praten. Niet heel dicht naast elkaar, maar het eerste teken van een gedeelde deken is al te zien. Af en toe zie je Plukkers even omkijken en zichtbaar inschatten wat de kansen zijn op ware liefde tussen het stel. Niet de makkelijkste locatie voor een eerste afspraakje, maar wel de leukste.

Henri vertelt de volgende ochtend goed te hebben geslapen. “Het was een kort nachtje, want ik moet om zeven uur op om op tijd op mijn werk te zijn, maar we zijn de hele tijd blijven zitten. Het was een leuke date, we hebben echt een heel leuke avond gehad, veel gelachen en we waren verbaasd hoe jullie die match gemaakt hadden. Ik had me eerlijk gezegd uit beleefdheid opgegeven en mijn filmsmaak erbij gezet – het was misschien heel toevallig. We hadden veel kleine dingetjes gemeen. We hebben nummers uitgewisseld, nog naar de sterren gekeken en ik zie haar sowieso nog wel een keer op niet al te lange termijn. Ik heb namelijk een tractor gekocht en ik zou haar ophalen.”

Je leest het goed. Als ik Sophie opbel vertelt ze hoe ze Henri vond in de tent; hij stond alleen onder een bal van discolicht. Als dat geen voorteken voor een nachtje sterren kijken was? “Ik weet niet hoe jullie je research hebben gedaan, maar we hadden echt zo veel gemeen. Het kan ook toeval zijn natuurlijk, maar het was heel gezellig.” En of ze elkaar nog een keer zullen zien? “Ja, want hij heeft een tractor gekocht, in Amsterdam, en daar komt hij me een keer mee ophalen.”

Dus mocht je binnenkort in Amsterdam rijden met de auto en in een file belanden achter een tractor, dan vrees ik dat Pluk daar met deze match een beetje schuldig aan is.