In samenwerking met Samsung is er dit jaar een oase van rust gecreëerd op het Pluk-terrein. De Samsung Tab Sinema is een plekje waar je onderuitgezakt in een bioscoopstoel op een privé-scherm het beste uit de Shorts-collectie van de afgelopen jaren kan bekijken. Wij plukken iedere dag iemand uit het publiek om zich even terug te trekken met een korte film en vragen vervolgens een reactie in flarden, halfzinnen of steekworden. Short ja!

Related movies

Het is de eerste keer dat Jolien (27) Pluk bezoekt. Ze woont vlakbij het festivalterrein dus het moest er nu echt van komen. Haar vriend heeft twee stoelen online gereserveerd. Kijk, zo horen we het graag! Of ze zich nog in de film van vanavond heeft verdiept? “Helemaal niet, ik laat me gewoon verrassen.”

Maar eerst nog even wat shorts meepakken. Ze kijkt er een hoop, maar ik vraag haar een korte reactie te geven op Styrofoam: een film van fotograaf Noah Sheldon. Komt ‘ie!

“Een herkenbaar straatbeeld van Shanghai”
“Waar gaat dit naartoe!?”
“Zelfs de locals kijken hier van op”
“Een kunstwerk van piepschuim…”
“Of wordt dit een zelfgebouwd praktisch hutje?”
“Sterke inpakskills”
“Die lintjes! Handig, deed ze dat”
“Recyclen met hoofdletter R”
“In 1 woord: fascinerend”

En als je nu denkt: Waar gaat dit in hemelsnaam over? Kom ‘m dan zelf kijken, in een van die heerlijke bioscoopstoelen van Samsung.