Het leven mag dan als een doos bonbons zijn waarbij je nooit weet wat je gaat krijgen, de paella op Pluk is als de hoofdfilms, waarbij je weet dat verschillende ingredienten gaan samenkomen tot één groot, smakelijk geheel. En dus is het volstrekt logisch dat Daniel van Artisanal Cuisine de Plukbezoekers gaat verblijden met zijn paella en andere culinaire kunsten.

“Oh, dat is een hele mooie eigenlijk, Paella is als een film… mag ik je quoten?” Tuurlijk mag dat, daar doen we bij Pluk niet moeilijk over! Maar dan willen wij weten waarom Daniel voor de paella gaat. “Ik serveer het eten dat ik leuk en interessant vind, en paella is een heel fijn Spaans gerecht. Net als pizza begon het als een manier om de restjes op te maken, maar pizza is toch meer een snack, terwijl paella een volwaardige maaltijd is, met vlees, vis, schelpdieren, groente, kruiden. Daarnaast hebben we meer hoor, we verkopen ook een heerlijke soep en als snack hebben we een mini-chorizo-bbq. Dan krijg je een schaaltje mee dat je in de fik moet steken. Ik heb daar de perfecte chorizo voor gevonden, kruidig, pittig.”

Hoewel Daniel zelf nog niet op Pluk is geweest is hij wel een groot filmfan. En dat leidt dan natuurlijk tot de onvermijdelijke vraag over een favoriete eetscene: “Het is eigenlijk heel slecht, maar in Hot Shots zit een seksscène waarin Charlie Sheen allemaal voedsel gebruikt. Zó flauw, maar ik vind dat hilarisch. Ik denk niet dat het helemaal aansluit bij het niveau van de Plukfilms he? Ik heb nog wel een favoriet hoor. In Jiro Dreams of Sushi zit een moment waarin de vader vertelt over hoe zijn zoon na tweeënhalf jaar nog steeds geen goede omelet kan bakken, terwijl je diezelfde zoon in de achtergrond nori-vellen ziet branden, het smerigste en vervelendste klusje dat je kan bedenken. Dat illustreert zo mooi hoe moeilijk het is om perfectie te bereiken in de kookwereld. De twee scènes samen sommen wel een beetje op wie ik ben denk ik.”

Perfect voedsel geserveerd met flauwe humor dus? Wij hebben er alvast trek in!