De heer kwam wat later dan de dame. Dat was mooi want dan konden wij Marieke even aan de tand voelen. Een blind date was iets dat eigenlijk wel op haar bucket list stond. En wat is een betere setting dan Pluk? Tsja, ik zou het ook niet weten. Ze was behoorlijk zenuwachtig.

Terwijl Fabio het eerste drankje bestelde (“Wat wil jij?” “Witte wijn” “Droge?” “Ja graag.” Gelukkig, het eerste mogelijke afknappergevaar is geweken), wisselde ik veelbelovende blikken uit met Marieke. “Leuke vent!”, riepen we enthousiast en dat vond zij ook. Ha!

Onopvallende inspecties uitgevoerd gedurende de avond leren ons dat de sfeer er goed in zit. Ze blijken een gemeenschappelijke kennis te hebben: een pannenkoekenbakker uit Vlieland. Wat zijn de kansen!

Fabio en Marieke hebben een leuke avond gehad. Als we ze later kort spreken blijkt dat ze elkaar wel leuk vonden, maar dat er toch niet echt een vonk was. Gaan ze elkaar nog een keer zien? Zeker! Ze hebben afgesproken om pannenkoeken te gaan eten op Vlieland. Dat zal een lastige exercitie zijn zonder uitgewisselde telefoonnummers… maar als jullie die alsnog willen, vraag maar op bij de Pluk-redactie.

Conclusie? Wederom een geslaagde avond. Maar voor echt een mooie, ontluikende liefde moeten we nog even wachten…