Het is 20.30 uur. Enigszins gespannen kijkt Mike (32) om zich heen. Wie zou zijn blind date zijn? Als ik me aan hem voorstel denkt hij heel even dat ik zijn date ben voor die avond. Maar gelukkig komt Jolie (35) al snel aanlopen.

Voor beiden is het de eerste keer op Pluk de Nacht. Voor Jolie is het ook de eerste blind date. Mike heeft eerder gespeeddate, maar dat was niet succesvol, anders had hij zich niet voor Pluk de Liefde aangemeld. Jolie – “je bent een schijterd, of niet” – zag het oproepje op Facebook en meldde zich direct aan. Ze woonde een tijd in Italië, waar in de zomer het hele leven zich naar buiten verplaatst, dus ze vindt het fantastisch dat er in Utrecht een openluchtbioscoop is. Ook Mike wilde graag naar Pluk de Nacht, en waarom dan niet een geheel verzorgde avond in een love seat met een leuke date en consumptiebonnen?

Mike en Jolie zijn allebei journalist en houden van arthousefilms. Dat begint goed. Jolie heeft zich voorbereid en de trailer van My Sweet Pepper Land, de film die ze zo gaan kijken, alvast bekeken. Mike “laat zich liever verrassen.” Het is nog te vroeg voor een eerste indruk, dus ik laat ze rustig kennismaken in de love seat.

Tijdens de pauze ga ik even bij ze kijken. “Ondanks enkele raakvlakken, zoals de journalistiek en radio maken, is er nog geen echte vonk”, lacht Jolie. “We hebben voornamelijk over werk gepraat.” Het stel oogt wat stijf in de grote strandstoel. Jolie: “Ik ben gebroken want de stoel zit eigenlijk net niet lekker. Ik moet me afzetten en omhoog kijken om de ondertiteling te kunnen lezen en dan nog zie ik alleen het midden van de zin. Dat is wat lastig met een Irakese film. Dus ik denk dat ik na de film naar huis ga.” Mike ziet nog wel een vervolg op het slotfeest in Ekko, en Jolie “kan misschien nog overgehaald worden.”

Na afloop van de film hebben Mike en Jolie zelf al geëvalueerd. De vonk is helaas nog niet overgesprongen. Jolie: “Het was een leuke avond, maar Mike is wat stil voor mij.” Mike is het daar wel mee eens. “Het was een leuke ervaring, en een mooie film. Helaas is er geen vonk.” 

De volgende ochtend bel ik ze toch nog even op, om te vragen hoe de rest van de avond is verlopen. Mike: “We hebben nog best een tijd op de dansvloer bij Klup de Nacht staan kletsen, maar geen nummers uitgewisseld.” Jolie vindt het “ondanks de overeenkomsten geen match made in heaven. Ook op de dansvloer was Mike helaas wat rustig, terwijl ik graag wilde dansen.” Ondanks de mismatch hebben beiden een hele leuke avond gehad. En naar Pluk de Nacht gaan ze een volgende keer sowieso weer, maar niet samen.