In de slotfilm van Pluk Utrecht My Sweet Pepper Land speelt muziek een belangrijke rol in de levens van sheriff Baran en lerares Govend. Wat zijn de nummers die belangrijk zijn in het bestaan van de Pluk-bezoekers? Elke dag vragen we een willekeurige Plukker op het terrein naar drie nummers die de soundtrack van zijn of haar leven vormen.

“Wat een topvraag, de soundtrack of my life”. Handletteraar en grafisch vormgever Arianne Notenboom (41) vindt het super om eens na te denken over welke liedjes haar leven hebben bepaald van begin tot eind. “Nou ja, het eind, dat weten we nog niet natuurlijk!” 

Haar eerste ingeving zijn de de Dolly Dots, zegt ze. “Daar was ik fan van als kind. Maar dat was vooral omdat ik erbij wilde horen, dus ze komen niet terug in de soundtrack. Onafhankelijkheid en je eigen weg volgen blijken heel belangrijk voor mij in de liedjes die ik gekozen heb. De clip bij het eerste nummer is creatief, dat spreekt me aan. Ik heb zelf later ook de kunstacademie gedaan. Ik vind het leuk dat het een boyband, een zangeres en een zanger zijn, en dat bovendien twee van de drie Nederlandse liedjes zijn.”

1. A-Ha – Take on Me
“Dit is eigenlijk best wel een bakvissenliedje. Het komt uit 1986 en ik was toen dertien. De clip maakte toen heel veel indruk op me. Stripboek, tekenfilm en realiteit lopen daarin door elkaar, dat was echt uniek voor die tijd. Grappig dat ik dat toen al leuk vond, en nu zelf ook teken. Het verhaaltje stelt niet veel voor, meisje zit in koffiehuis, verdwijnt met een mooie jongen in de strip en ze lopen samen rond in een getekende wereld. Ik vond de jongen vroeger heel mooi, en het liedje vind ik nog steeds erg leuk.

2. Anouk – Nobody’s Wife
“Dit liedje heb ik vaak gedraaid en het geeft me kracht van ‘fuck it, ik doe mijn eigen ding’. Voor mij gaat het niet per se over mannen zoals bij Anouk, het kan ook om werk gaan. Anouk zingt ‘I’m sorry’, zo voel ik me ook wel eens als ik mijn leven omgooi. Dat doe ik eens in de zoveel tijd en dat is niet altijd makkelijk voor mijn omgeving. Onafhankelijkheid is heel belangrijk voor mij, ik wil niet afhankelijk zijn en ook niet dat iemand afhankelijk is van mij. Dit liedje past ook goed bij My Sweet Pepper Land. Het zou een goed levenslied zijn voor de vrouwelijke hoofdpersoon Govend.”

3. Maarten van Roozendaal – Red mij niet
“Dit vind ik zo’n mooi nummer. Tranen in mijn ogen, elke keer weer. Geloof wat je wil geloven, maar red mij niet. Hier zit heel veel in. Ik word zo moe van al die mensen die het beter denken te weten. Daar komt zoveel ellende van. Ik zou graag wat meer respect en tolerantie voor de ander zien, ook al zijn dat vieze woorden tegenwoordig. Laat iedereen in zijn waarde, en laat mij mijn eigen fouten maken. Dit mag zeker op mijn begrafenis gedraaid worden.”