In de slotfilm van Pluk Utrecht My Sweet Pepper Land speelt muziek een belangrijke rol in de levens van sheriff Baran en lerares Govend. Wat zijn de nummers die belangrijk zijn in het bestaan van de Pluk-bezoekers? Elke dag vragen we een willekeurige Plukker op het terrein naar drie nummers die de soundtrack van zijn of haar leven vormen.

“Ik kan nog wel iemand!”, roept fotograaf van dienst (en Pluk-programmeur) Erwin als ik hem vertel dat ik nog iemand zoek voor de roemruchte Daily Pluk-rubriek Soundtrack of Your Life. Hij troont me mee naar twee jonge vrouwen aan de lange tuintafels en stelt me voor aan één van hen, die me echter direct doorverwijst naar haar vriendin naast haar: “Zij houdt heel erg van muziek!” Aan Charlotte (22) dus de eer om als eerste in Utrecht de drie nummers van haar leven op te lepelen. Een beetje overweldigd is ze wel. “Ik hou van zo veel muziek! En ik ga stage lopen bij TivoliVredenburg.” We hadden dus geen betere persoon kunnen kiezen voor deze rubriek!

1. The Cure – Lovesong
Charlotte heeft drie criteria voor haar nummers. Eén nummer moet uit de jaren ’80 komen, één nummer moet van Spinvis zijn en er moet een liefdesliedje in zitten. Met dit liefdesliedje uit de eighties slaat ze dus twee vliegen in één klap. “Toen ik elf of twaalf was, ging ik met mijn ouders op vakantie naar Frankrijk. In een winkel daar bladerde ik door alle cd’s en kwam ik voor het eerst The Cure tegen. Ik vond de tekening op het hoesje zo cool, het zag er uit als een kindertekening. De muziek móést ik toen wel goed vinden. Toen ben ik thuis in de muziekbibliotheek al hun albums gaan lenen. Dit liedje werd mijn lievelings. Ik heb iets met liefdesliedjes. Ze zijn zo eerlijk en wanhopig.”

2. Spinvis – De zevende nacht
“Ik weet niet precies waar dit nummer over gaat. Er zitten allemaal paradoxen in. Zoals in de eerste zin: ‘Dit is het begin, maar het lijkt wel het einde’. Toch is het allemaal zo rustgevend. Wat bijzonder is van Spinvis is dat zijn teksten best abstract zijn, maar dat toch iedereen zijn eigen verhaal erbij kan verzinnen.”

3. Daniel Johnston – True Love Will Find You in the End
“Dit is een heel erg sterk ‘alles komt wel goed’-liedje. Zelfs als je superblij bent is het nog een enorm sterk liedje. Daniel Johnston is ook een erg bijzondere artiest. Hij is heel erg ziek – schizofreen, bipolaire stoornis en diabetes – maar toch blijft hij optreden. Hij klinkt al lang niet meer zoals vroeger, maar toch doet hij het gewoon. Het is moeilijk om uit te leggen waarom zijn optredens zo bijzonder zijn. Zoek het dus op en je snapt het!”