In samenwerking met Samsung is er dit jaar een oase van rust gecreëerd op het Pluk-terrein. De Samsung Tab Sinema is een plekje waar je onderuitgezakt in een bioscoopstoel op een privé-scherm het beste uit de Shorts-collectie van de afgelopen jaren kan bekijken. Wij plukken iedere dag iemand uit het publiek om zich even terug te trekken met een korte film en vragen vervolgens een reactie in flarden, halfzinnen of steekworden. Short ja!

Related movies

Ze dachten dat we ze naar Sjoerd wilden sturen. Sjoerd? Uuh nee. Een short! Ah, daar houden Theo & Menno wel van. Of wij dan even hun spullen en de tafel met sjoelbak wilden bewaken. Tuurlijk mannen, zo zijn wij.

Menno keek Gayby. Over een vrouw met rammelende eierstokken die haar best gay friend wilde strikken om haar “the old fashioned way” te bevruchten. Na veertien minuten was dat ook gelukt. Maar wat vond Menno van de short?

Verfrissend, krachtig, herkenbaar, hij wist meteen waar het verhaal heen zou gaan, maar toch ook verrassend en een tikkie misleidend. Gayby is een short die echt blijft hangen, aldus Menno. En ook over het geluid dat uit de koptelefoons kwam, was hij zeer, zeer te spreken.