In 20,000 Days on Earth volgen we een dag in het leven van Nick Cave. Als muzikant verzorgt hij in die film natuurlijk overtuigend zijn eigen soundtrack, maar wat zijn de nummers die belangrijk zijn in het bestaan van de Pluk-bezoekers? Elke dag vragen we een willekeurige Plukker op het terrein naar drie nummers die de soundtrack van zijn of haar leven vormen.

Maud (39, maar dat geef je haar niet) springt er tussenuit. Blond haar, felroze lippenstift en in gezelschap van Dalmatiër Keetje Stippel, die op een bijpassend kleedje een botje wegkluift. De soundtrack van de film over het leven van deze vrouw wil je bij voorbaat al grijs draaien. En als ik het haar vraag, blijkt het een vrolijke film vol levenslust, goede gesprekken en mooie momenten.

1. New Order – Blue Monday
“Hierop heb ik zoveel danspasjes gedaan. Gedraaid op afterparty’s en preparty’s’.” Veertien jaar geleden verhuisde Maud van het rustige Friesland naar de hoofdstad. “Mijn relatie ging uit en ik vond het nog geen tijd om oud te worden.” Een decennium van heel veel feestjes en stappen tot in de vroege uurtjes brak aan. “Elk weekend tot het gaatje, maar ook tijd voor mooie gesprekken en intieme momenten”, aldus Maud. Dit nummer hoort erbij als haar ultieme stapnummer.

2. Clean Bandit – Rather Be
Sinds hond Keetje Stippel (4) in haar leven is, gaat het er wat rustiger aan toe. Maar zeker niet minder gelukkig. “Alles klopt nu: mijn werk, mijn familie, mijn vrienden, Amsterdam.” Oftewel: No place I’d rather be. En zie je Maud in haar auto voorbij scheuren, grote kans dat ze dit uit volle borst meezingt. “Als ik het hoor, wil ik dansen en springen. Ik word er gewoon helemaal blij van. In de auto beleef ik mijn persoonlijke geluksmomentjes, dus dan moet ik echt meezingen.” Maud, deze is voor jou!

3. Angus & Julia Stone – Chocolate and Cigarettes
Tja, en dan de afsluiter van de soundtrack. “Dit is het nummer dat ik op mijn begrafenis wil horen. Ik interpreteer dit nummer als: op een gegeven moment ben ik dapper genoeg om te gaan. Oftewel, er komt een moment dat ik niet meer bang ben voor de dood.” Maud blijkt niet zozeer bang te zijn om te sterven, maar meer voor dat het leven ophoudt. “Het is gewoon veel te leuk. Ik zou wel 180 willen worden.” Volgens onze hoofdpersoon is het een prachtig nummer. Daarom plaatsen we hem vast hier, wetende dat het definitieve einde nog heel lang op zich laat wachten.