In samenwerking met Samsung is er dit jaar een oase van rust gecreëerd op het Pluk-terrein. De Samsung Tab Sinema is een plekje waar je onderuitgezakt in een bioscoopstoel op een privé-scherm het beste uit de Shorts-collectie van de afgelopen jaren kan bekijken. Wij plukken iedere dag iemand uit het publiek om zich even terug te trekken met een korte film en vragen vervolgens een reactie in flarden, halfzinnen of steekworden. Short ja!

Related movies

Het lijkt mij een tikkeltje misleidende titel, A Shade of Grey, aangezien deze short over een zeer komisch uitziende variant op de lama gaat en zo op het eerste gezicht weinig van doen heeft met die andere negenenveertig kleuren grijs. Maar Susanne, voor het eerst op Pluk en met haar zestien jaar de jongste bezoeker van de dag, zal ik niet met deze perikelen vermoeien. Vol enthousiasme kruipt ze in de huid van een echte filmrecensent. Ik noteer haar observaties:

“Hij was wel een beetje saai. En je zag het aankomen. Een beetje gek ook hoe ze schijnbaar onverschillig die rode sneeuw in een emmer schepten, alsof ze het dagelijks doen. Ik heb zelf geen lama’s, lijkt me niet echt handig in Amsterdam, maar ik heb wel ooit een konijn gehad, Annabella. Die is dit lot bespaard gebleven”.