Hoe verloopt een blind date als je meteen denkt: ‘het is mijn type niet’? Dat ging gisteravond door de hoofden van Petra (34) en Xoan (ook 34) bij hun eerste ontmoeting.

De enorme love seat op het Plukterrein was donderdag voor hen. Werd de avond ervoor op deze plek nog gesproken over romantische tractorritjes en sterrenhemels, deze avond was een stuk minder romantisch.

“Het was wel gezellig”, zegt Petra de volgende ochtend op matige toon. “Maar er was echt geen match. Ik wist meteen: dit is niet mijn type. Hij was kleiner dan ik – en dan had ik nog niet eens hakken aan. Ook had hij een aparte baard met allerlei rare randjes. Ik oordeel normaal echt niet snel hoor. We hebben wel leuk zitten kletsen.”

Een heel klein lichtpuntje, want eigenlijk zat verder alles tegen. “Ik had het koud, ik kon de films niet goed zien en eigenlijk had ik met de films ook niet zoveel. Hij gaf op een gegeven moment een hint om naar huis te gaan.” Jullie zijn dus voor de pauze vertrokken? “Was er een pauze, dan?” Ja dus.

Ook Xoan was niet onder de indruk. “Ze was geen filmliefhebber, ik ben dat wel. Helaas hebben we van deze films weinig gezien. Bij de eerste ging het regenen. Bij de tweede gingen we binnen in de tent een plekje zoeken. We mochten achterin op de bank zitten. Eigenlijk was dat perfect, maar er kwamen steeds meer mensen binnen en uiteindelijk konden we niets meer zien. Zij moest de volgende ochtend ook vroeg op, dus besloten we maar naar huis te gaan.” Xoan geeft nog toe dat het vieze weer hem stiekem wel goed uitkwam: zo hadden ze immers een excuus om te vertrekken.

Maar je geeft je op voor een blind date, waarom? Xoan: “In het dagelijks leven is het al moeilijk genoeg om een date te vinden, dus ik was benieuwd wat er zou gebeuren. Ik woon pas vier maanden in Amsterdam en ik wil graag nieuwe mensen hier leren kennen.” Petra zoekt voortaan liever een man in de kroeg. “Die neem ik dan volgende keer mee naar Pluk. In een jaar kan heel veel gebeuren.”

Het is eigenlijk overbodig om te vragen of er nummers zijn uitgewisseld. Petra: “Nee, we zijn een stukje nog met elkaar naar huis gefietst en vervolgens hebben we afscheid genomen.” Het goede nieuws: deze twee leuke singles lopen nog vrij rond. Petra zie je de komende dagen op Lowlands, Xoan kom je tegen bij Rialto aan de Ceintuurbaan. Houd je ogen dus voor hen open en wie weet…