In 20,000 Days on Earth volgen we een dag in het leven van Nick Cave. Als muzikant verzorgt hij in die film natuurlijk overtuigend zijn eigen soundtrack, maar wat zijn de nummers die belangrijk zijn in het bestaan van de Pluk-bezoekers? Elke dag vragen we een willekeurige Plukker op het terrein naar drie nummers die de soundtrack van zijn of haar leven vormen.

Met zijn woest wapperende bos haar is Ramiro Gomes Monteiro meteen al een opvallende verschijning op Pluk. Ik kan dan ook niet anders dan hem aanspreken voor de inmiddels roemruchte Daily Pluk-rubriek Soundtrack of Your Life, want daar moet zeker een interessant muziekverhaal achter zitten. Ramiro reageert meteen enthousiast, alhoewel ik ook pijn in zijn ogen zie: hij is zelf muziekproducer en luistert naar alle soorten muziek, dus zomaar even drie nummers oplepelen kan dan een pijnlijke gewetensvraag zijn.

Ramiro is bij meerdere Pluk vrijwilligers opgevallen en iedereen wil weten welke muziek hij toch gekozen heeft. Nou, beste iedereen die Ramiro over het terrein heeft zien wapperen en wervelen, hier komen ze dan:

1. Trentemoller – Take Me Into Your Skin
“Hier valt eigenlijk niet zoveel over te zeggen. Trentemoller maakt mooie muziek, combineert geluiden tot een verhaal. Take Me Into Your Skin is wat dat betreft een heel mooi verhaal waarin meerdere gemoedstoestanden voorbij kunnen komen.”

2. Little Dragon – Twice
“Hier zit een hele mooie clip bij, toen ik die voor het eerst zag werd ik er echt helemaal stil van – het is een supersimpel nummer, het zijn eigenlijk maar drie akkoorden, maar het komt heel diep bij je binnen. Ik heb Little Dragon ook een paar keer live gezien, ook op Lowlands. Echt heel vet, ik ben ook een beetje verliefd op Yukimi, de zangeres, met haar rare danspasjes.”

3. Notorious B.I.G. – Miss You
“Ik luister niet zo heel veel hip hop meer, maar deze moest er toch wel bij – het zijn toch wel een beetje mijn roots. Hip hop is fijn als muziek omdat er heel veel ruimte is voor teksten, maar tegenwoordig is er vaak alleen een commerciële boodschap of is het alleen maar ass ‘n titties, ass ‘n titties. Miss You is een mooi nummer omdat er heel veel gevoel bij zit. Eigenlijk kun je er het beste gewoon naar luisteren, dan begrijp je het wel.”