In samenwerking met Samsung is er dit jaar een oase van rust gecreëerd op het Pluk-terrein. De Samsung Tab Sinema is een plekje waar je onderuitgezakt in een bioscoopstoel op een privé-scherm het beste uit de Shorts-collectie van de afgelopen jaren kan bekijken. Wij plukken iedere dag iemand uit het publiek om zich even terug te trekken met een korte film en vragen vervolgens een reactie in flarden, halfzinnen of steekworden. Short ja!

Related movies

Verbatim is een komische korte film, waarbij we een reconstructie van een echt plaatsgevonden rechtszaak bijwonen. We zien hoe een advocaat urenlang probeert te achterhalen of de, zeer bijdehand antwoordende, verdachte een bepaald kopieerapparaat heeft gebruikt.

We lieten Adam uit Litouwen naar de film kijken. Naderhand kwamen we erachter dat hij zelf advocaat is en vroegen dus om zijn professionele mening. En of hij het, in tegenstelling tot zijn collega in de film, kort wilde houden.

Adam vond de film grappig en vermakelijk. “Het is interessant om te zien hoe mensen het systeem proberen te bespelen.” En hoewel het een tikkeltje overdreven werd, kon hij beamen dat het er soms zo aan toe gaat in de juridische wereld.