Andrea dacht dat het iets met Pluk van de Petteflet te maken had en Rik was er van overtuigd dat het hele concept van dit festival daten was. “Maar nu we hier zijn, zie ik dat wij de enige blind date zijn.” Dat maakt hem ook niet uit.

Rik vindt films leuk en vindt het nog leuker om iemand te leren kennen. Hij hoopt op een avond met een hoop lol. Same thought voor Andrea. “Leuk om iemand te leren kennen.”

Wat ze nog meer gemeen hebben is toneel en onderwijs. Dat dit een passievolle snaar raakt, laat de woordenstroom wel horen. En gentleman Rik heeft meer meegenomen dan woorden.
Rik: “Ik heb ook nootjes mee.”  Haalt een schaaltje en een zakje met nootjes tevoorschijn.
Rik: “Wil je nog thee?”
Andrea: “Ja, lekker.”
Rik: “Gewone thee?”
Andrea: “Rooibosthee.”

En dan laat ik ze genieten van die ruime strandstoel die genoeg mogelijkheid biedt om dicht tegen elkaar aan te kruipen. Halverwege de film Kumiko, the Treasure Hunter is er al een dekentje bij gekomen en zitten ze geanimeerd in een relaxte houding te kletsen. Oehh, dat belooft wat.

Maar hebben mijn ogen de sprankeling in beide ogen goed gezien? Ik bel ze de volgende ochtend. Andrea: “Ik vond het heel gezellig. Het was een goede setting om iemand te leren kennen. En we hebben zo gelachen om het feit dat we in een container zaten. En telkens als er iemand voor onze strandstoel bleef staan om naar de film te kijken, gooiden we met nootjes. Diegene bleef dan niet lang meer staan. De film was ook erg geschikt om te kletsen, omdat je het verhaal makkelijk weer oppakte.” En verder? “Geen after party. Vandaag moest ik gewoon weer werken. We hebben elkaar geliked op Facebook.”

En dan Rik, die enthousiast zijn verhalen in de strandstoel met haar deelde. Hoe heeft hij deze Pluk-blind-date ervaren? “Het was gezellig, heel onbeladen. Er was natuurlijk een kans dat het ongemakkelijk zou zijn, maar dat was niet zo. We hebben gezellig zitten kletsen. Raakvlakken zijn er zeker, het onderwijs en toneel.” Klup de Nacht? “Na de film zijn we vrijwel direct naar huis gegaan. Zij moest ook weer vroeg op, vanwege haar werk”.

Geklets, raakvlakken, gelachen én gezellig. Ik zie een etentje in het vooruitzicht om nog meer te kletsen en te lachen. En wie weet..?

Elkaar tegenkomen op Pluk kan trouwens bijzondere routes uitstippelen… Wees gewaarschuwd! Zo ben je nietsvermoedend op Pluk de Nacht én ontdek je het fenomeen liefde op het eerste gezicht. Een jaar later kom je samen terug als aanstaand Pluk de Nacht-gezinnetje! Vanavond kun je ze bewonderen. Wie o wie is dit Pluk de Nacht-liefdesstel?

Foto: Debby Gosselink | BeeArt.nl