Ze hebben elkaar net amper vijf minuten ontmoet en ‘kaboem’ daar zit ik met pen, schrijfblok en een nieuwsgierig hoofd. Sannie (38) en Daniël (37) zitten relaxed in de oversized strandstoel en al vrij snel gaat het over hun huisdier. Maar hoe zit het met hun ‘missie’?

“Ik ben nog nooit eerder op blind date geweest. O jawel, één keer. Was gezellig, maar meer ook niet.  En nu dacht ik ‘ach, what the ^%$#’. En dit is iets persoonlijker dan een datingsite”, vertelt Sannie. Daniël was aan het begin van de avond al bij Pluk. “Ik zat natuurlijk goed om me heen te kijken wie het zou kunnen zijn. En ineens ‘ploep’, stond ze voor m’n neus. Ik wist dit pas twee dagen van te voren. Ik hou van spontane acties.” Ze gaan allebei voor een gezellige en leuke avond.

Al snel merk ik dat ‘gezellig’ en ‘leuk’ helemaal goed komt: Twee gezellige mensen, die open staan voor nieuwe dingen. En meer? Dat is afwachten. Tijdens de pauze van de film glip ik even de container binnen. Sannie zit alleen, dus even checken. Alles gaat goed. “Het is gezellig en er vallen geen ongemakkelijke stiltes.” De volgende ochtend vroeg aan de telefoon wordt al snel duidelijk dat het niet meer wordt voor Sannie. “Het was echt heel gezellig. We hebben veel gepraat. Onze onderwerpen gingen van graffiti over naar de gereformeerde kerk. Nou ja, echt over van alles én de hele tijd ouwehoeren. Het is een lieve, leuke man. Ik hoop echt dat hij snel een leuke vrouw tegenkomt.”

En hoe heeft Daniël de avond ervaren? “Sannie is een hele leuke vrouw en we hadden genoeg gespreksstof. Op veel vlakken waren we echt een match, maar er was geen chemie. Wel een toffe ervaring. Ik zou iedere man aanraden om met Sannie te daten. Echt een toppertje! Het is een mooie, toffe en intelligente vrouw.”

Jee, steek dat maar in jullie pockets, Sannie en Daniël. Kortom; een gezellige eerste blind date, maar niet meer dan een vriendschappelijke klik. Dus beste DailyPluk-lezers; deze twee hele leuke mensen huppelen nog single rond…

Inelkseizoen tekst&creaties