The Village is onderhand een begrip in Utrecht. Dé plek voor cultuur, gezelligheid en natuurlijk lekkere koffie. Ik kom er al jaren met liefde, dus ik was verheugd om te zien dat The Village bij Pluk de Nacht in Utrecht de koffie kwam verzorgen. Een goede aanleiding voor een interview!

Terwijl hun collega Lennert druk in de weer blijft met de koffieklanten, schuif ik met Angelo (34) en Roy (31) aan de lange banken voor een kop zwarte filterkoffie. Het is grappig om ze een keer te interviewen, want ik ben een vaak terugkomende klant, maar ik had ze nooit echt aan de tand gevoeld. Onder genot van hun koffie kon dat nu eindelijk wel.

“Fucking vet!” Dat vindt Angelo van The Village, het eindresultaat van jaren noeste arbeid. “Het was superhard werken, maar het is precies wat we willen.” Bijna tien jaar geleden was Angelo met zijn band in Hawai. Daar waren allemaal koffiebarretjes die meer leken op kroegen dan op die stijve tentjes die we in Nederland hebben. “Dat vond ik echt ontzettend cool. Ik kwam toen terug in Nederland en vertelde Lennart erover. Hij was toen ook op reis geweest en had precies hetzelfde gemerkt. Op dat moment besloten we om samen koffie te gaan maken. We zijn begonnen op theaterfestivals, maar na hard werken was zeven jaar later The Village op de Voorstraat eindelijk geopend.”

Waarschijnlijk zijn veel Pluk-bezoekers wel bekend met The Village, maar voor degenen die het niet kennen vroeg ik de heren toch even om uit te leggen wat er nou zo bijzonder is aan hun koffietent. “The Village is een plek waar je je thuis voelt”, zegt Angelo. “Dat proberen natuurlijk veel tentjes uit te stralen, maar wij willen je echt graag onthouden; je naam en wat je drinkt. Voor elke klant zijn wij dankbaar.”

Naast ‘coffee’ pronkt ook het woord ‘music’ op het uithangbord van The Village. “Dat was aanvankelijk gewoon een excuus om de muziek lekker hard te zetten, maar op de een of andere manier krijgen we nu steeds meer instores met bandjes in onze tent. Plato benaderde ons, Ekko later ook. Het rolde gewoon zo.”

Of ze ook van film houden? Absoluut! “Ik kan me geen leven voorstellen zonder film”, stelt Angelo. Zijn favorieten zijn avonturenfilms uit de jaren ’80. “Ik ben ooit zelfs in Amerika helemaal omgereden om het huis uit The Goonies te kunnen zien.” Roy houdt meer van films die je meerdere malen moet zien. Mr. Nobody komt gelijk ter sprake. Daarnaast vindt hij Forrest Gump ook geweldig.

En Pluk de Nacht dan? Dat is ook “fucking vet! Daar hebben we echt veel reclame voor gemaakt!”

Dank je wel jongens, en tot in de Voorstraat!