Als ik aan kom lopen zie ik een lief, klein meisje rustig zitten op een stoel bij de bar – Maria (24) is de eerste helft van de blind date die vanavond naar de film Kumiko the Treasure Hunter komt kijken. Een beetje zenuwachtig voor haar allereerste blind date is ze wel. Eerste keer Pluk? “Nee, ik ben afgelopen week al een keer geweest om Love Steaks te bekijken, erg leuke film!” Ook Renée (23) die niet veel later komt aanlopen is enthousiast over Pluk, en ziet het kijken van een film in de open lucht wel zitten. Zie ik daar twee fonkelende ogen richting haar date voor vanavond gaan? 

We trekken de twee lovebirds mee naar de grote blind date strandstoel. “Euh, moeten we daar nu echt in gaan zitten?” Ja, natuurlijk! Ze hadden het al wel op internet gelezen, maar in het echt is de stoel toch wat groter en imposanter. Uiteindelijk nemen ze toch maar plaats. Al snel blijken de twee wat in gemeen te hebben – allebei studeren ze psychologie en ze hebben lessen gevolgd aan dezelfde universiteit in Leiden. Qua filmsmaak moet het ook wel goed komen, ze zien allebei uit naar de Japans getinte film van vanavond – alhoewel Franse films ook wel in de smaak vallen bij beide dames. Het is een frisse avond dus we stoppen de twee nog snel wat dekentjes toe om ze verder aan hun lot over te laten. Enchanté!

Tijdens de pauze spreek ik Renée, die nog steeds met fonkelende ogen het filmfestival en de date tot zich neemt. Wat vind ze van Maria? “Ja, erg leuk meisje – ik denk dat ik wel haar nummer ga vragen!” Magnefique!

De volgende ochtend bel ik Renée. “Ja, ik vond het echt een hele leuke date! Er was wel een vonk ja, euh, een beetje, misschien? Na de film hebben we nog wat gedronken samen, en nu is er een tweede date in de planning.” Dat klinkt veelbelovend! Met kloppend hart bel ik vervolgens Maria, die eveneens enthousiast blijkt te zijn: “Ja, ik vond het echt superleuk. Er was inderdaad wel een beetje een vonk. We konden ook wel goed kletsen. Ik vond Renée echt een heel leuk meisje, meteen al vanaf de eerste indruk. Ze is heel aardig, lacht heel veel en is een spontaan persoon.” Misschien krijgt deze Plukliefde een Frans getint vervolg, denkt ze. “Ik vertrek zeer binnenkort naar Brussel, dus heb niet zoveel tijd meer.” Mais non!

Ach , Brussel is niet zo ver en wie weet het perfecte decor voor een ontluikende romance. Voilá, die liefde kan soms zo simpel zijn.