Koppelen op naam? Dat zou je denken! Maar Christian (23, student Franse taal & cultuur) en Christi (22, student Sociale wetenschappen) delen een liefde voor fantasyfilms. Of ze zenuwachtig zijn? Neuh. Oh, Christian toch wel een beetje. Eerste blind date ooit? Ja! Allebei.

We bereikten de daters vanavond toen ze al relaxed in de love seat hingen. En stond daar nou een biertje mét rietje? Morgen even navragen… Geen ongecensureerde eerste indrukken kunnen noteren. Of een gedetailleerd verslag van hun lichaamstaal. Ter compensatie wel een geheime spion voor hen gepositioneerd die om 21.44 (vlák voordat de film werd gestart dus) doorgaf dat de afstand tussen de daters gestaag slonk. Oh yeah baby! Waar zijn de dekens nu het koud begint te worden…

21.53. Ze hebben een dekentje. Toch even navragen: “Ja. Eén dekentje.” En een kaarsje! Ik weet niet hoor, maar dit kan zomaar maar eens een mooi verhaal opleveren.

22.09. “Sorry, Simone. Toch twee dekens.”
22.28. “Nul actie.”
22.30. “Hij leunt wel naar haar en praat heel de tijd.”

En daarna is ieder contact met Christi en Christian verloren. Ze namen vanmorgen allebei hun telefoon niet op en reageerden niet op mijn WhatsApp-berichtjes. Ook al staan er wel twee vinkjes. Tssk.

Update
9.59. Christi belt! Ze leeft nog. Ze hadden leuke gesprekken, over films, over hun studies en meer. “Ongemakkelijke stiltes waren er eigenlijk niet.” Goed nieuws! Christi vond de tweede film niet zo leuk. “Misschien ben ik te serieus voor die humor…” Leuk al dat gepietpraat over de film, de hamvraag is natuurlijk: is Christian haar type? Hmm, ze denkt van niet. Maar hem nog een keertje zien, dat wil ze wel. Telefoonnummers uitgewisseld? Nee, dat niet. Mooi Christian, the ball is in your court!

En drink dan geen bier met een rietje, ok? Ok!