In samenwerking met Samsung is er dit jaar een oase van rust gecreëerd op het Pluk-terrein. De Samsung Tab Sinema is een plekje waar je onderuitgezakt in een bioscoopstoel op een privé-scherm het beste uit de Shorts-collectie van de afgelopen jaren kan bekijken. Wij plukken iedere dag iemand uit het publiek om zich even terug te trekken met een korte film en vragen vervolgens een reactie in flarden, halfzinnen of steekworden. Short ja!

Related movies

Tim (31) uit Amsterdam is dit jaar voor het eerst op Pluk. Hij heeft al veel over het festival gehoord, en nu moest het er echt eens van komen. Bij binnenkomst PLUKken we Tim van het terrein en laten hem de short Tram van de Tsjechische animatiefilmmaakster Michaela Pavlátová zien: een korte film over een rondborstige tramconductrice.

Na afloop, acht minuten wel te verstaan (short is short!), leggen we Tim’s reactie vast. En zien we dat nou goed, komt hij met rode oortjes uit de bioscoopstoel gekropen?

“Subtiele seksverwijzingen, die al snel van kwaad tot erger gaan”
“Absurde short, met een vrolijk jaren ’50 muziekje”
“De sleur van het leven”
“Stiekeme heertjes, met ingehouden verlangens”
“Eigenlijk is iedereen een seksist”
“Ongegeneerde kontenlikkende kat”

De boodschap van Tram liegt er volgens Tim niet om: “We zijn allemaal seksisten, dus laten we vooral meer seks hebben. Want dat is natuurlijk, dierlijk en gezond!” Maar nu eerst een stoeltje zoeken, en Stop the Pounding Heart kijken. Gelukkig is het geen drie uur durende film.