Tegen een achtergrond van hekken staat een blonde jongen. Hij heeft zijn handen half in zijn broekzakken gestoken en kijkt een beetje onwennig om zich heen, alsof hij naar iets op zoek is. Wanneer ik ernaartoe loop en hem aanspreek, blijkt dit waar te zijn. Hij is op zoek naar de liefde. Aize is namelijk de helft van de blind date van vanavond.

Wanneer ik hem wat verder uithoor, blijkt hij voornamelijk op zoek naar een leuke avond. Een relatie wil hij (nog) niet. Voor ongemakkelijke momenten is hij niet bang, sterker nog: hij houdt wel van die awkwardness tijdens een eerste date. Van het aftasten (letterlijk of figuurlijk, Aize?).

Wat hij van de date verwacht? “Geen verwachtingen. Alleen dat ze wat jonger is dan ik, want dat is me al verteld. Misschien wel een lief en schattig meisje.” Valt hij altijd op lieve en schattige meisjes? “In eerste instantie wel.”

Dan wordt Amber eindelijk door een andere Pluk-medewerker naar ons toegebracht. Ze is wat korter dan Aize en van onder haar hoedje lacht ze hem vrolijk toe. Op de vraag wat ze zou willen drinken, antwoordt ze: “Een cola graag.” Dan lopen ze naar hun stoel en kijkt Aize nog een keer achterom. Zijn ogen stralen.

Wanneer de fotograaf even later naar ze toe is geweest, komt ze mij vertellen dat Aize voor de foto heel dicht bij Amber kroop en een dekentje over hun beide heen trok. Het leek erop dat hij haar heel leuk vond. Amber was nog een beetje afwachtend. Maar daar is ze dan ook een vrouw voor.

Een andere bron sms’t mij na afloop van de film dat het toch wel een beetje awkward bleef tussen de twee. Ze leken wel hun best te doen, maar het zat er waarschijnlijk nog niet in. Na de film was Aize ook verdacht snel opgestaan.

Hoog tijd om ze zelf eens op te bellen. Wanneer ik Aize aan de lijn krijgt bevestigt hij het vermoeden dat er inderdaad geen vonk oversprong. Maar awkward was het zeker niet. Amber vond hij een leuk, lief en aardig meisje. Maar daar bleef het bij. Ze hebben de hele avond leuk gepraat en zijn erachter gekomen dat ze veel overeenkomsten hebben en ongeveer dezelfde studie doen. Hij zou Amber dan ook nog graag een keer spreken, want hij is benieuwd naar de stage die ze gaat lopen.

Het verhaal van Amber sluit hier op aan. Ze heeft gezellig gekletst met Aize en vond het leuk om te ontdekken dat ze beide media studeren en van schrijven houden. In de toekomst wil ze nog wel een keer met Aize afspreken. In eerste instantie vriendschappelijk, maar je weet nooit wanneer de vonk nog kan overspringen.