In 20,000 Days on Earth volgen we een dag in het leven van Nick Cave. Als muzikant verzorgt hij in die film natuurlijk overtuigend zijn eigen soundtrack, maar wat zijn de nummers die belangrijk zijn in het bestaan van de Pluk-bezoekers? Elke dag vragen we een willekeurige Plukker op het terrein naar drie nummers die de soundtrack van zijn of haar leven vormen.

Als je als Plukredacteur bezoekers probeert te strikken voor de dagelijkse rubrieken wordt er nog weleens gereageerd met een licht verontwaardigd “Ja, nou, waarvoor is dat dan?” Maar niet door Dorien, wiens eerste reactie past in de categorie ‘ontzettend enthousiast’. “Een soundtrack van ons leven? Jaaaa hoor, leuk, ik heb wel wat verhalen!” Vriendinnen Suzanne en Ingeborg moeten wel meedoen. Na wat bedenktijd komen ze gezamenlijk tot drie nummers, die drie fases in hun leven markeren.

1. De titelsong van jeugdserie Floris
Verbaasd zijn ze dat wij Floris echt wel kennen, en zelfs weten dat Rutger Hauer de rol van blonde god op paard vertolkte. Floris staat voor de dames voor de tijd dat muziek een verbindende factor was binnen een generatie. Omdat je er altijd een hele week op moest wachten, “en titelsongs eigenlijk de enige nummers waren die je kende.” Maar er is meer, want Doriens schoonvader maakte het nummer, en kreeg er een gouden plaat voor. Die staat nu bij Dorien op de wc. Neefje Pim van zes vindt het prachtig en als ze bioscoopje spelen kijken ze alle afleveringen achter elkaar, en dat vindt ie “hééél spannend.”

2. Shirley Bassey – This Is My Life
Vroeger, in de tijd dat ze tot vijf uur in de kroeg stonden. Het allerlaatste nummer voordat de lichten aangingen. En meezingen he, uit volle borst!

3. André Hazes – Bloed, zweet, en tranen
Hadden we al verteld dat de dames elkaar kennen van de hockeyclub? En dan niet van de kinderen, ze spelen gewoon zelf. Al twaalf jaar lang, tegenwoordig elke woensdagochtend. “Dat was vroeger iets voor huisvrouwen, maar dat zijn wij niet hoor!” Geen huisvrouwen en ook geen suffe hockeytrutjes, want als Bloed, zweet en tranen van Hazes werd gedraaid tijdens een uit de hand gelopen feestje op de club, wordt er mooi op tafel gedanst! “Als ik dat nummer nu hoor, dan gaat m’n maag… Oh, wat een feestjes waren dat!”

Nou Dorien, goed verzoekplaatje voor DJ Tha Bird vanavond in Klup de Nacht? Voetjes van de vloer!