In 20,000 Days on Earth volgen we een dag in het leven van Nick Cave. Als muzikant verzorgt hij in die film natuurlijk overtuigend zijn eigen soundtrack, maar wat zijn de nummers die belangrijk zijn in het bestaan van de Pluk-bezoekers?

Elke dag vragen we een willekeurige Plukker op het terrein naar drie nummers die de soundtrack van zijn of haar leven vormen. Menno (28) is dit jaar voor het eerst op Pluk. “Leuk initiatief, films vertonen in de open lucht. Vroeger wilde ik altijd naar zo’n drive-in bioscoop. Binnenkort ga ik met vrienden door Amerika rondreizen en kan ik ‘m van m’n bucket list afvinken. Alleen nog even hopen dat we met onze camper zo’n parkeerterrein op mogen.”

Maar vanavond zit hij gebakken in een strandstoel op het Stenen Hoofd.

Op de vraag naar een top 3 soundtracks of his life, moet Menno even nadenken. “Ik herinner me vooral films of my life“. En dat zijn er nogal veel, temeer omdat hij als klein jongetje voor één film een bioscoopkaartje kocht en na afloop stiekem een andere filmzaal inliep om er nog één te kijken.

Na wat bedenktijd, en een biertje, rolt er uiteindelijk toch een favoriete lijst uit:

1. Star Wars Soundtrack
“De soundtrack die iedereen, waar ook ter wereld, na één seconde zal herkennen.” Voor Menno is het puur jeugdsentiment. “Ik zou dit thuis nooit als nummer an sich opzetten, maar het is muziek die me laat glimlachen en terugbrengt naar mijn jeugd waarin we Star Wars marathons hielden. Inclusief cola en chips met dipsaus.”

2. Pulp Fiction Soundtrack
“Dit is een film die blijft boeien. En dan die steengoeie soundtrack. Als student keek ik ‘m vaak na het uitgaan. Die citaten waren dan nog briljanter.”

3. Eddie Vedder – Long Nights
“Volgens mij is dit niet de officiële soundtrack van Into the Wild, maar ik vind het een prachtig nummer. Sowieso een mooi album.” Waarom dit nummer bijzonder voor hem is? “Na mijn afstuderen ben ik een paar maanden in mijn eentje gaan reizen. Ik heb meerdere dagen in de natuur doorgebracht, afgesloten van de buitenwereld, maar ben nooit een dag écht alleen geweest. Als je alleen reist is het sowieso bijna onmogelijk om zo alleen te zijn als de hoofdpersoon uit Into the Wild. Ik zou het best hebben gewild, voor even dan, maar dat zat er gewoon echt niet in.” Zo’n verlaten camper had hem trouwens ook wel wat geleken. Maar een gehuurd exemplaar vol vrienden, en misschien wel chips met dipsaus, is ook niet verkeerd, Menno.