Ja hoor! Ook dit jaar is DJ Tha Bird er weer bij. En daar worden we allemaal erg blij van. Ze heeft een indrukwekkende trackrecord van 11 keer draaien op Pluk! Overdag mama & secretaresse bij de UvA, ’s avonds DJ bij Pluk.

Na de films (jawel, vanavond twee!) mogen de voetjes van de vloer. Of… mogen? Moeten! Geen willekeurige set, maar afgestemd op de film én de avond. Swaan a.k.a DJ Tha Bird licht toe: “Uit welk land komt de film, waar gaat het over? Daar zoek ik de muziek voor die avond op uit. En voor wie het wil horen, zitten er dus allerlei verwijzingen.” Dat vindt ze het leukst. Ik ben benieuwd of My Pony van Prince voorbij komt als knipoog naar The Deadly Ponies Gang

De magie van het draaien, zit voor Swaan in het feit dat alles kan. “Ben nogal van het eclectische – qua muziek. Bij mij kan alles, van reggae, tot country tot electro tot rock. Als er maar ziel in zit, zeg ik altijd.” De intense liefde voor muziek is haar door haar vader met de paplepel ingegoten. Hij had jarenlang een wekelijks radioprogramma bij Radio 100 – de befaamde Dr. Doowop Show. En toen Swaan tien was draaide ze haar eerste plaatjes “samen met een ander meisje” op Radio 100.

Hey, en als ze een soundtrack van haar leven mocht samenstellen, welke drie liedjes moeten er dan in ieder geval opstaan?

Thunder Road van Bruce Spingsteen: “ik ben heeeel groot fan”
Cindy Lauper – Girls Just Wanna Have Fun. “Mijn lijflied toen ik een tiener was!”
The Ark – Echo Chamber. “Tijdens de eerste echte date met mijn huidige man keken we tot diep in de nacht videoclips op tv (ja, kinders, dat deden we vroeger) en het clipje van dit liedje kwam voorbij en we vonden het allebei te gek. Ik denk dat we toen wisten, dat het wel goed zat.”

Och, voel je de romantiek! Ik ben benieuwd of de blind daters van vanavond ook zo’n mooi momentje hebben op de dansvloer…