Maar liefst drie nieuwe cateraars vind je dit jaar op het Pluk-terrein. Voor de Daily Pluk stellen de kookfanaten zich alvast aan je voor.

Waar komt die heerlijk zoete pannenkoeklucht toch vandaan? Uit de eigenhandig tot keuken omgebouwde paardenbus van Linzi Lemmens. ‘Die geur reikt ver hè? Ik voel me soms net de rattenvanger van Hamelen.’ 

Dit is wel even iets anders dan een standaardbusje…
“Ik wilde graag iets bijzonders, iets wat echt van mij was. Ik was al een half jaar aan het zoeken naar een bus waar ik blij van werd toen ik deze paardenwagen uit 1969 vond. Ik heb ‘m zelf omgebouwd tot keuken, letterlijk tot een groot bakblik.”

Een gestreepte luifel, plantjes. Is gezelligheid even belangrijk als het eten?
“Ik vind sfeer superbelangrijk! Tafeltjes, stoeltjes, vrolijke kleuren, een bloemetje. Ik ben eigenlijk kunstenaar. Na mijn afstuderen had ik een tijdelijk restaurant gemaakt in mijn huiskamer, met alles erop en eraan. Zo werd zelfs een kraakpand nog heel gezellig. Je moet catering leuk aankleden. Bij de opbouw van Bakblik zeg ik ook altijd: Kom jongens, we gaan theater maken!”

En het eten?
“Dat moet er natuurlijk ook mooi uitzien. We maken zoveel mogelijk zelf en kopen niets kant en klaar. Bij ons koop je een klein kunstwerkje. O ja, en alles is vegetarisch.”

Wat serveren jullie op Pluk?
“Allerlei kleine hapjes, zoet en hartig. Het gaat een beetje richting tapas die je makkelijk kunt opeten in je strandstoel. We hebben fetarolletjes met munt en doperwtjes en warme nachos uit de oven met kaas en zelfgemaakte chili. Verder banaan- en chocomuffins en natuurlijk lekker zoete pannenkoeken.”

Een zoetgeurende paardenbus dus?
“Haha, ja! Vooral de geur van pannenkoeken reikt heel erg ver. Mensen komen er soms echt op af alsof ik de rattenvanger van Hamelen ben!”

Hoop je zelf nog een filmpje mee te kijken?
“Ik hoop dat dat lukt ja. Een favoriet genre heb ik niet, maar voor mij geen comedy of romantiek. Ik bak ontzettend graag muffins, maar vrouwenfilms, nee bedankt!”