De beide blind daters voor de slotavond van Pluk Amsterdam moest helaas op het laatste moment afzeggen. Geen probleem: dan bellen we toch gewoon even met één van die vele Plukstelletjes die elkaar in het verleden op het festival vonden. Gijs en Julie werkten in 2011 allebei als vrijwilliger voor Pluk. Belangeloze inzet leidde tot grenzeloze liefde.

Het Stenen Hoofd, juli 2011. Het opbouwteam van vrijwilligers komt samen. Het is een druk komen en gaan van oude en nieuwe bekenden. Gijs heeft toegezegd om het team ‘zo’n beetje’ aan te sturen. In het eerste weekend valt Julie hem meteen op. “Dat is nou een echt leuke meid”, zou hij vrienden gezegd hebben. Ook Julie vindt het meteen gezellig met Gijs. De vonk spatten er van af en lang voor de eerste film vertoond wordt, vinden Gijs en Julie elkaar. Vanaf dat moment is het, volgens Gijs, “één groot feest.”

Hoe was de rest van het festival?
Gijs: “Letterlijk een roze wolk. Ik weet nog allerlei gekke details maar verder eigenlijk niets. Ik kan me zelfs weinig films meer herinneren. Ook ontmoette ik tijdens het festival meteen Julie’s familie. Ze is française en haar familie kwam over om haar te zien, dus ik moest er direct aan geloven. Het festival was een prima ijsbreker, maar het was een snelle introductie.”
Julie: “Ik was helemaal niet van plan om lang in Amsterdam te blijven. Ik vond het eigenlijk allemaal maar niets en kon niet wachten om terug te gaan. Maar met Pluk en Gijs veranderde dat; mijn hele leven stond op z’n kop! Al die blije chaos, dat herinner ik me van die periode.”

Wat was jullie meest romantische moment; wanneer zoenden jullie voor het eerst?
Gijs : “Zo filmisch was dat niet: in het busje op weg naar Gamma. Liepen we vervolgens straalverliefd door de bouwmarkt. We moesten allemaal saaie dingen kopen. We zijn lang blijven hangen en deden helemaal niet zo ons best om alles snel te vinden. We keken alleen maar naar elkaar!”
Julie: “We staan er nu ook weer regelmatig: we hebben net samen een huis gekocht. Eén grote verbouwing. Het is alleen niet zo leuk als toen om naar Gamma te gaan!”

Gefeliciteerd met jullie huis! Hebben jullie verder nog plannen?
Gijs: “Volgend jaar willen we een aantal maanden samen weg. Een tijd genieten van elkaar en de wereld zien. We gaan in ieder geval naar Nieuw-Zeeland en Australië. En verder zien we wel.”

Heeft Pluk de Nacht nog een speciale plaats in jullie leven?
Gijs: “Voor mij vooral in mijn hart; ik ben er niet meer actief als vrijwilliger.”
Julie: “Ik probeer nog wel altijd wat tijd vrij te maken, al is het alleen maar om films te kijken. Het is gek: elke keer als ik er kom, is het leuk, maar toch is de romantiek een beetje weg. Ik weet immers dat ik nooit meer iemand zal ontmoeten zoals Gijs. Het allerleukste van Pluk heb ik al gevonden!”