Heb je na het zien van de prachtige misère van Behold the Lamb behoefte om de zwaarte van je af te dansen? Dat kan bij het Singlefeestje van Lars, Pim en Peter – en je kunt er nog zelf de plaatjes bij uitkiezen ook. Gegarandeerd feest!

Singlefeestje bestaat pas iets meer dan een jaar, maar is nu al een groot succes. Op steeds meer festivals en in steeds meer clubs kunnen muziekliefhebbers in bakken met singletjes graaien. Want dat is het concept van Singlefeestje: zelf een cd’tje of plaatje uitkiezen en die aan de dj’s overhandigen. “Participerend feesten”, noemen de heren het zelf. “We zijn een jaar geleden begonnen met cd’s, maar sinds de komst van Peter hebben we nu ook vinyl-singles”, vertelt Lars Stiekema, een van de initiatiefnemers van Singlefeestje.

In totaal werken er meer dan twintig man bij de feestjes. Normaal gesproken draaien de dj’s in tweetallen steeds een half uur. Zij maken dan een eindselectie uit de aangevraagde singles en zorgen voor enige lijn en opbouw in de gekozen muziek. Vanavond zijn ze met zijn drieën en kun je een duik nemen in de muziekgeschiedenis, want Lars, Pim en Peter draaien op Pluk alleen van vinyl. “We hebben vanavond singles uit de jaren zestig, zeventig en tachtig tot aan de dance classics van begin jaren negentig. Tijdens het Tweetakt-festival in Utrecht gebruikten we voor het eerst vinyl. In het begin waren er maar weinig mensen, maar al snel was het stampvol. De platenspeler bleef maar overslaan door de springende mensen!”

Zo’n Singlefeestje, trekt dat nu geen vrijgezelle types aan die op zoek zijn naar een partner? “Haha, ja soms komt er weleens een clubje mensen binnen dat overduidelijk voor iets anders komt. Maar dat gebeurt weinig hoor. Wat we wel vaak horen, is dat mensen op hun werk iets uit te leggen hebben als ze zeggen dat ze naar een feestje met singles zijn geweest!”

Bekijk hier alvast een voorproefje.