Maar liefst drie nieuwe cateraars vind je dit jaar op het Pluk-terein. Voor de Daily Pluk stellen de kookfanaten zich alvast aan je voor.

Etjen van Just Like Your Mom reist per jaar met zo’n honderd tot hondervijftig bands mee. Als het even kan zorgt hij dat er op tour iets anders ingaat dan een vette hap. Op Pluk moedert hij met zijn crew over filmgangers in plaats van over rocksterren.

Jullie zijn echte festivalexperts hè?
“Ja we houden van festivals. We stonden dit jaar al op Groezrock, Best Kept Secret, Amsterdam Open Air, de Gentse Feesten…”

Dit jaar cateren jullie voor het eerst op Pluk de Nacht. Kende je het festival al?
“Jazeker! Ik ben er eerder geweest. Het toffe van Pluk vind ik de laagdrempelige manier waarop ruimte wordt ingenomen. Het Stenen Hoofd is een soort wasteland waar Pluk met een mooi initiatief iets van maakt en laat zien dat je geen dure multiplex neer hoeft te zetten om films te tonen.”

Wat is je lievelingsfilm?
“Dat moet Wild at Heart zijn.”

Just Like Your Mom’. Koken jullie net als mama?
“Nee, dat denk ik niet. Ik ben zelf een kind van de jaren ’70 en met alle respect hoor, maar de meeste moeders van toen konden voor geen ene meter koken.”

Waar komt de naam dan vandaan?
“We komen uit de muziek. Ik ben zelf tourmanager van The Tallest Man on Earth. We doen al een jaar of tien toursupport voor bands. Als je zoveel on the road bent, eet je altijd buiten de deur. Eten in een restaurant is leuk maar als je het driehonderd dagen per jaar doet, komt al dat vet je neus uit. Dat moest anders en gezonder kunnen. Daar komt de naam dus vandaan, van dat mama-spelen op tour: Jongens, eet nou alsjeblieft een keer iets gezo-honds!”

Wat maken jullie voor gezo-honds?
“Alles is vegetarisch en veganistisch, dus we gebruiken geen producten van dierlijke oorsprong. Lekker makkelijk want dan kan iedereen het eten. We gebruiken veel tofu en seitan, een eiwitrijke vleesvervanger. Daar maken we burgers en wraps van. Onze absolute hit dit jaar is de vegan kebab.”

Jullie zijn de rock n’ roll vegan posse?
“Wel een beetje. Vegan is al lang niet meer suf en geitenwollensokkerig. We maken geen zweverig jaren ’70 eten. We maken gerechten van nu op z’n veganistisch.”

Vindt je moeder dat ook lekker?
“Hahaha ja hoor.”